Reče Isus…

     Što to govori Isus našem srcu, našem životu… našim molitvama? Isus želi progovoriti. Isus želi ostaviti traga u našem životu. Isus želi biti s nama, kao s apostolima… po Mudrosti, Ljubavi i Istini… jer Njegova Prisutnost… i laž i prokletstvo, blud i prevaru rasvjetljava. 

    Uvijek nas se udara i kuša tamo gdje je naše najsvetije, ali zato Reče Isus… itekako odzvanja u ovom životu… odzvanjaju te riječi, jer srce pred njima ne može ostati ravnodušno. 

    Kao što Ljepota pamti svete trenutke zajedništva i ljubavi i to želi na svet i dostojanstven način pohraniti negdje u svojim dubinama, isto tako Neprijatelj je po svemu tom u točno tim trenucima željan krvoločno i žustro to uništiti, ispljuvati i obezvrijediti. A jesmo li tog svjesni? Jesmo li… ? 

     Ovo evanđelje dana (Mt 6, 7-15) uči svetoj Realnosti u kojoj se pronalazimo. Čuvajte svete događaje, a tek pokoju riječ, ali na prav način upotrijebite i predajte čovjeku koji će to znati cijeniti, jer ljudi dragi mnoge i prekrasne riječi ne urode plodom… ne donose korist… nisu od pamćenja… Čovječanstvo ih tek posluša, više jer mora, nego jer treba… jer su pusta tlapnja.

     Vaše riječi neka budu sveta molitva, po uzoru na Reče Isus…