Kako danas iskazati Milosrđe?

     Predragi, tipično u ovo vrijeme bolesti, zaraze… kako vrhunski naš Gospodin daje na znanje riječ o izranjenom čovjeku, a danas ima raznih vrsta izranjenih… bolesnih… zaraženih… Da… čitajući ovo sveto Evanđelje i ovu svetu Riječ… pitam se: Gdje su ti… mama, tata, djeda, baka? Gdje su ti naši bližnji danas… posebno danas kad je dijete, nemoćno pred društvom, okolinom… novim poslom, obrazovanjem… nemoćno pred izazovima ovog vremena i svim što se događa… upalo u jednu životnu krizu? 

     Možemo i obrnuti stvar. Možemo i žaliti se samo jedni na druge… No, kao što slika prikazuje, ja to i uvidim… mlad čovjek traži pomoć. Bilo da je riječ o dobrom… bilo da je riječ o lošem… jer upasti danas u nevolju najmanji je problem. Kako danas iskazati Milosrđe? Milosrđe koje Isus zastupa… Milosrđe koje Bog pruža… jer nije uzalud Isus upitan… a nije uzalud ni zakonoznanac dobio odgovor. Ljudi dragi, možemo li mi zajedno stati malo, dati si oduška… i samim tim nahraniti se Riječju… 

     Web će napredovati. Evanđelje će doći do čovjeka. Ti ćeš doprijeti do bližnjeg i do Boga… ali mi ako nismo zajedno, ne kao prst i nokat, nego kao Petar i Pavao, ostajemo nigdje… Ne opstajemo, već tonemo! Isus, a ne strukture! Da, Isus, a ne model… To je blagoslov. Draga braćo i sestre… obraćam vam se iskrena srca i u Nadi da će ovo Evanđelje vama biti na Spasenje, jer da samo pokušamo živjeti ovih par redaka ovaj tjedan, dovoljno je za život u Spoznaji.