Doživjeti Uskrsnuće

Doživjeti Uskrsnuće

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu
(Iv 20, 1-9)

 

     Prvog dana u tjednu rano ujutro, još za mraka, dođe Marija Magdalena na grob i opazi da je kamen s groba dignut. Otrči stoga i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: »Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje Ga staviše.«

     Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na Glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu. 

     Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. Jer oni još ne upoznaše Pisma da Isus treba da ustane od mrtvih. 

&nsbp;

     Riječ Gospodnja. 

 
 

      Predragi u Kristu, 

 ova sveta scena Evanđelja… ove evanđeoske Riječi nas uče i potiču zapaziti i uzvjerovati Sinu svete Vječnosti, kao i svoj progovorenoj stvarnosti same Svetosti koja dopire i do naših srdaca. 

      Pokušajmo doživjeti stvarnost Uskrsnuća na svet i dostojanstven način, da po zagrljaju s našim bližnjima… po osjećaju prisnosti i ljubavi… primijetimo i prihvatimo Ljubav Sina. Zar nam ne nedostaje Zagrljaj Istine? Zar nam već po ovoj Radosti, ne nedostaje Milost Ukazanja? 

     O, Isuse, kako smo te potrebiti, osobito danas… sred dubina, valovlja, kao i istinskog traženja u nutrini vlastite praznine, boli i nemoći. Pruži Svoju Desnicu i danas i obilno nas blagoslovi… Silom i Snagom Neba… 

      Mileni Bože… daj nam snage… istinske, svete i neuništive snage… 
 
 
Izvor: 

  1. Sveta kongregacija za bogoštovlje (2007.); Lekcionar, Kršćanska Sadašnjost, Zagreb