prisutnost, dostupnost… blizina

    Kilometrima udaljeni, bratsku ljubav teško možemo realizirati. Takvu ljubav, srce može zadržati, čuvati pohranjujući ju negdje u srcu svom. Takva ljubav biva uspomenom… vječnom i trajnom… često i zaboravljenom, ali pred Bogom očitovanom na jasan i vidljiv nutarnji način. 

      Prisutnost, i fizička i duhovna, prva je stvarnost istinske i iskrene ljubavi o kojoj želim promišljati u ovim trenucima. Prisutnost treba doći do izražaja. Ne možemo samo ljude držati na službenoj razini, jer Krist prije svega nije bio gotovo prema nikom kroz vjekove takav. Druga je stvar, ako mi to po svom želimo djelovati i držati se poletnim, ambicioznim… Ali Krist, daleko dublje, prodornije i nježnije promatra… djeluje… živi…

 
 

prisutnost_dostupnost_blizina-01

© prisutnost Nebo ljubi


 
 

     Ako me nema na bitnim činima, ne nužno zajedničkim, ali na bitnim činima koja su srcu mog bližnjeg potrebna, pitanje je koliko se tu uopće i radi o ljubavi. Ljubav može biti lako povrjedljiva. Ljubav je potrebno njegovati. Više od bilijun puta je izrečena riječ LJUBAV i to govori koliko je čovječanstvo žedno stvarne, istinske, pitke i nježne ljubavi. Ljubavi koja će biti sveta u svom izričaju. Ljubavi koja će znati kad zagrliti i prionuti uz bližnjeg. Ljubav ili možeš ili ne želiš pružiti!

     Ovo nas promišljanje dovodi do blizine. Blizina daje srcu radost. Blizina daje oduška. Nismo stvoreni da živimo udaljeni jedni od drugih… u nekom svom dvorcu veličanstva ograđenog zidovima, gdje ćemo samo lagodovati i pogodovati samima sebi. Nismo stvoreni samo da sebe, jer i u Pismu Riječ donosi: Nije dobro da čovjek bude sam. Blizinu je potrebno ostvariti. 

 
 

prisutnost_dostupnost_blizina-02

© Blizina je nužna


 
 

     Ne zaboravite na vrijeme, jer na vrijeme je potrebno djelovati. Trezveno i odlučno djelovati. Stoga predragi… imajte na umu da se ne zaustavlja svakom trenutak kraja življenja u isto vrijeme. Oni trenuci koje možemo zajedno provesti svetost su trenutka u svojoj sadašnjoj povijesti. Molimo Gospodina da razborito po ovoj činjenici djelujemo s našim bližnjima…

         … a vjerujem da Gospodin zna kome je sada, ovog trenutka, naša blizina potrebna i dobrodošla.