Veličaj vjerom Boga Mudrosti

Čitanje svetog Evanđelja po Luki
(Lk 1, 39-47)

 

      U one dane usta Marija i pohiti u Gorje, u grad Judin. Uđe u Zaharijinu kuću i pozdravi Elizabetu. Čim Elizabeta začu Marijin pozdrav, zaigra joj čedo u utrobi. I napuni se Elizabeta Duha Svetoga i povika iz svega glasa: 

               “Blagoslovljena Ti među ženama
               i blagoslovljen Plod Utrobe Tvoje!
               Tȁ otkuda meni da mi dođe
               Majka Gospodina mojega? 
               Gledaj samo!
               Tek što mi do ušiju doprije
               Glas pozdrava Tvojega, 
               zaigra mi od radosti čedo u utrobi.
               Blažena Ti što povjerova
               da će se ispuniti 
               što Ti je rečeno od Gospodina!”

          Tada Marija reče: 
               “Veliča duša moja Gospodina, 
                 klikće Duh moj u Bogu, Mome Spasitelju!”

 
 

     Predragi u Kristu, predragi u Istini Svetosti Neba i Ljubavi same Vječnosti, 

dok danas, na osobit način proslavljamo Gospu od Čudotvorne medaljice, volio bih da i mi, poput naloga dana nekad sestri, a danas sv. Katarini Labouré, duhovnoj kćeri Louise de Marillac i sv. Vinka Paulskog urežemo svetost riječi: O, Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas. 

      Dok se na bezbroj načina pokušava svetost djevičanstva što mislima, što riječima… izvrgnuti ruglu, te bezvrijednosti… danas na spomen Gospe od Čudotvorne medaljice pokušajmo, ako ne meditativno, onda barem malo srcem, mišlju dosegnuti do same Svetosti koja po djevičanstvu od Začeća u nutrini same Utrobe, Duhom Svetim, pa do Raspeća na Križu, samo po Mariji biva darovana – Isus Krist, Sin Jedinorođenac, Sin svete Vječnosti. 

       Naraštajima, te vjekovima… Žena nad ženama bezgrešno začeta, uz Pomoć Duha Svetog bezgrešno utjelovljuje i dariva svijetu i vijeku Ljubav nad svim ljubavima… Ljubav koja nije od čovjeka ovog vremena uzljubljena, ali koja itekako po Srcima Svetosti, što jasno predočava Čudotvorna medaljica, progovara ono najbitnije: Njeno Srce – mačem boli probodeno, te Njegovo Presveto Srce – krunom Trnja okrunjeno… 

       Znate, dok sam u nedjelju, 15. studenog bio na svetoj Misi… došla mi je u srce misao: Moli devetnicu. I tražeći koja je prva po redu, bila je odmah Gospi od Čudotvorne medaljice, s početkom 18. studenog. I evo, već danas, proslavljamo spomen Gospe od Čudotvorne medaljice. Bogu hvala na svim Njegovim Milostima i svetim poticajima. Samo Bogu hvala… 

     Ljubeći svetost Bezgrešno začete Blažene Djevice Marije, ljubimo i svetost Malenog Isusa, kako nam govori i posljednja, međugorska Poruka Gospe (25. studenog) upućena čitavom čovječanstvu. Uz zahvalnost na Dogmu o Bezgrešnom začeću Blažene Djevice Marije, očuvane od svake mrlje istočnog grijeha od trenutka Njena začeća…  razmatrajmo o važnosti Vjere sv. Ane, njene majke… sv. Joakima, njenog oca… ali još više i o vjeri sv. Elizabete, majke sv. Ivana Krstitelja, velikog glasnika i navjestitelja Mesije. 

        Ljubljeni u Kristu, prikažimo se svetosti Volje Oca nebeskog… Kao što smo po devetnici tražili Božju Volju, svakodnevno… svednevice… tražimo isključivo Božju Volju, jer Bog zna i umije najbolje svim generacijama učiniti najpotrebnije. 

        Uz Mariju, neka i naša srca, osobito danas veličaju Nebo svete Ljubavi…