Uz Euharistiju u Život

      Činilo se da je Karlo od malih nogu imao posebnu ljubav prema Bogu, iako njegovi roditelji nisu bili posebno pobožni. Njegova je mama rekla da je prije Karla na Misu išla samo radi svoje Prve pričesti, svoje krizme i vjenčanja.

      Kao malo dijete Karlo je volio moliti krunicu. Nakon što je obavio svoju Prvu pričest, odlazio je na Misu što je češće mogao i činio je svete sate prije ili poslije mise, te je odlazio na Ispovijed tjedno.

       Zamolio je roditelje da ga vode na hodočašća – na mjesta svetaca i na mjesta euharistijskih čuda. U njegovom je životu bilo ploda odanosti Bogu.

      Njegovo svjedočenje Vjere dovelo je do dubokog obraćenja njegove mame, jer je, prema riječima svećenika koji je promovirao svoj cilj za svetost, „uspio svaki dan odvući svoju rodbinu, svoje roditelje na Misu.

      Ponudio je svoje patnje za papu Benedikta XVI. i za Crkvu, rekavši: “Nudim svu patnju koju ću morati pretrpjeti za Gospodina, za papu i Crkvu.” 

 
 

Uz Euharistiju u Život - 01

© bl. Karlo Acutis (1991. – 2006.) | marian sofia – Pinterest


 
 

     Nije bilo obrnuto; nisu njegovi roditelji dovodili dječaka na Misu, već je on uspio doći na Misu i uvjeriti druge da se svakodnevno pričešćuju.

     Promovirao je euharistijska čuda, kroz svoju web stranicu. Na toj je stranici rekao ljudima da “što češće primamo Euharistiju, to ćemo više postajati poput Isusa, tako da ćemo na ovoj Zemlji imati predokus Neba”.

      Kad se Karlo razbolio, život u Vjeri mu se povećao. Namjerno je ponudio svoju patnju za Crkvu, papu i ljude koji su patili od bolesti.  U početku su postojala izvješća da je utvrđeno da je tijelo Carla Acutisa neiskvareno.

       Glasnogovornica Acutisove beatifikacije izjavila je za CNA da je cijelo tijelo bilo prisutno kad je ekshumirano, ali “nije neraspadnuto”.

      „Danas ga … ponovno vidimo u njegovom smrtnom tijelu. Tijelo koje je u godinama pokopa u Asizu prošlo kroz normalan proces propadanja, što je nasljeđe ljudskog stanja nakon što je grijeh uklonjen od Boga, Izvora života. Ali ovo smrtno tijelo predodređeno je za uskrsnuće”, rekao je nadbiskup Domenico Sorrentino iz Asiza na Misi na otvaranju groba 1. listopada.

       Međutim, ležat će u miru u staklenoj grobnici gdje ga hodočasnici mogu štovati do 17. listopada. Izložen je u trapericama i paru Nikea, ležerne odjeće koju je preferirao u životu.

      A njegovo srce, koje se sada može smatrati relikvijom, bit će prikazano u relikvijaru u bazilici sv. Franje u Asizu.

      Njegova je majka rekla da je njegova obitelj htjela donirati njegove organe kad je umro, ali to nisu mogli učiniti zbog leukemije.

 
 

 Molitva

 
 
O Oče,
koji si nam dao vatreno svjedočenje,
mladog sluge Božjega Karla Acutisa,
koji je od Euharistije stvorio srž svog života
i snagu njegovih svakodnevnih obveza
kako bi Te svi mogli voljeti iznad svega,
neka uskoro bude
ubrajan među blaženike i svece u Crkvi.
 
Potvrdi moju vjeru,
njeguj moju nadu,
ojačaj moju dobrotvornost,
na sliku mladog Karla
koji rastući u tim vrlinama,
sada živi s Tobom.
Daj mi milost koju trebam …
 
Uzdam se u Tebe, Oče,
i Tvog ljubljenog Sina Isusa,
u Djevicu Mariju, našu najdražu Majku,
i u intervenciju Tvojeg sluge Karla Acutisa.
 
Oče naš…
Zdravo Marijo…
Slava Ocu…
 
S crkvenim dopuštenjem, nadbiskupijskog ordinarijata Mediolanensi
6. listopada 2014., +Angelo Mascheroni