Poruka Angelusa: Zaustavite rat!

Poruka Angelusa: Zaustavite rat!

    Prisjećajući se žrtava u Ukrajini, papa Franjo upućuje još jedan iskreni poziv za prekid vatre u ratom razorenoj zemlji. 

    Papa Franjo je na kraju nedjeljnog Angelusa podsjetio da su se vjernici upravo molili Djevici Mariji, jer je grad koji nosi Njezino Ime, Mariupol, „postao grad mučenika u strašnom ratu koji hara Ukrajinom”. 

    Papa je izrazio užasnutost nad barbarstvom ubijanja djece, nevinih i nenaoružanih civila, te pozvao na prekid neprihvatljive oružane agresije, prije nego što gradove svede na groblja. 

    „S bolom u srcu, pridružujem svoj glas glasu običnih ljudi, koji mole da se rat okonča”, rekao je. 

    „U Ime Boga, neka se čuje vapaj onih koji pate i neka prestanu bombardiranja i napadi! Neka se stvarno i odlučno fokusira na pregovore, a humanitarni koridori, neka budu učinkoviti i sigurni. U Ime Boga, molim vas: prestanite s ovim pokoljem!”

 

    Dočekujući Krista koji bježi

    Papa je zaželio dobrodošlicu brojnim ljudima koji su pobjegli iz Ukrajine, rekavši da je „Krist prisutan” u njima.

    Također je izrazio zahvalnost za veliku mrežu solidarnosti, koja je nastala kao odgovor na milijune koji bježe od rata u Ukrajini.  

    Papa je zatražio da sve biskupijske i redovničke zajednice pojačaju napore u molitvi za Mir. 

    „Bog je samo Bog Mira. On nije Bog rata, a oni koji podržavaju nasilje, skrnave Njegovo Ime!”

    Na kraju, papa Franjo, pozvao je sve prisutne na Trgu sv. Petra, da u tišini mole za one koji pate i da Bog obrati srca na čvrstu volju za Mirom. 

 
 
Izvor: 

  1. https://www.vaticannews.va/ (posjećeno u 16:30, 14. ožujka 2022.)