Uz pastire Crkve

    Neizmjernom Svojom Ljubavlju, Blažena Djevica Marija nas ustrajno, s ljubavlju i pažnjom, poziva… na molitvu i pomoć našim pastirima Crkve… i mi smo pozvani moliti za njih. Molitvom im pomagati, svijetliti put i biti uz njih. To je gesta vjernika. To je put i hod k svetom Zajedništvu s Gospodinom, u kojem imaju udjela svećenici i mi. Upravo stoga, volio bih vam staviti na znanje da je molitva za odvažne i svete, kao i hrabre i nepokolebljive svećenike itekako važna. 

    U župi, kroz gotovo čitavo svoje djetinjstvo, imao sam priliku biti uz pastire Crkve… To je nešto posebno i jedinstveno, kroz što kao mlad dječak kad prođeš, dobiješ blagoslovljenu potvrdu i jasan znak od kog` si i komu pripadaš. Uvijek je ta ljubav na neki način prebivala u mom srcu i kroz sjećanja i molitve, uvijek se budi ta ljubav koju bih poželio svakom sadašnjem i budućem ministrantu vlastite župe. 

    U ovom vremenu, biti uz pastire Crkve, osobita je čast, kao i zadatak… – dok si tu, kao i dok nisi tu, moli za njih. Moliti za njih, njihovo srce, njihovu čistoću i svetu odanost Gospodinu, itekako je potrebno. Moliti i častiti uspomenu svetih pastira, kako bi im se još više uz to pružila sveta potpora za misiju, zvanje i bivanje uz vjernike. 

    Majko naša, Gospo Fatime, Kraljice apostola… moli za nas.