Uloga nebeskih anđela

       Predragi, sred stvarnosti ovog dana, kao i evanđeoske Istine… Riječ Mudrosti opet iznenađuje… odnosno, iznenađuje taj Nov Pristup Riječi Istine u stvarnosti svete Sadašnjosti koju nam sam Gospodin udjeljuje. I vjerujte mi… upravo Ova Riječ na upravo ovaj dan ima svoje veliko, temeljno i duboko značenje. 

       Osim što su Božji, nebeski služitelji, anđeli su i na svršetku svijeta u jednoj svojoj posebnoj ulozi o kojoj nam Isus kao tad` mnoštvu, nama danas progovara. To neka nas uči Mudrosti i vodi svetosti, a da ne gubimo svoje vrijeme… već da vrijeme učinimo korisnim, ali još više spasonosnim trenutkom i za sebe i za svoje bližnje. 

       … dobre u posude, a loše izbace… odijeliti zle od pravednih i baciti ih u peć ognjenu… i eto bīti o kojoj smo pozvani promišljati danas. Ta, prvi Bog po tom razdjeljenju… uči i nas… potiče i nas… kako da izbjegavamo trulo, loše, gnjilo, pa i sablažnjivo… a ovo kvalitetno, dobro, korisno, mudro i sveto… očuvamo za sve vijeke vjekova… za onu Budućnost koja već jest i koja će biti spasonosna osobito pravednicima svog vremena. 

     Predragi, uloga nebeskih anđela jest istinsko posredovanje za čovjeka. Sred blizine Neba, Boga… oni su istinska bića koja nas žele dovesti k Vječnosti. Takva uloga, uistinu je nepropadljiva i sveta. Molite za svoje anđele i neka oni mole za nas… posreduju za nas… tješe nas… U konačnici… spase nas…