Pružiti sveto od Ljubavi

    Što vam govori ovo današnje Evanđelje? Kakvu to važnu poruku ono ima za vas? 

    Predragi, vrijednost i važnost ovog trenutka sred promišljanja riječi evanđeliste, sv. Marka, može bogato uroditi plodom ako mi istinski sebe dajemo… sebe darivamo u Stvarnosti kojom Nebo postaje blisko nama i našim bližnjima. 

     Kruhovi, ribice… to je tako simbolično, a tako bogato značenjem… dimenzijom siline Ljubavi koju Bog ima i za mene i za tebe… jer kad Ljubav diše, živi… Ona itekako moćno kuca u srcima onih kojima donosimo ono najpotrebnije. A ti si danas pozvan na to! Dijeliti… i dijeleći umnažati… prvenstveno ljubav, a po ljubavi i sve ostalo. 

     Evanđelje umornih, iscrpljenih… opterećenih, bez nade… umirućih, gladnih… to je Evanđelje našeg Gospodina Isusa Krista koje neumorno širi Krila svoje Ljubavi, Istine; Života i Vjernosti prema svem puku svom. 

     Dođite i nasitite se… blagoslovom hrane Neba. Oni su imali dvanaest punih košara, a ja vas pitam: Koliko punih košara ljubavi mi imamo jedni za druge? I od svih tih “košara”, koliko nam preostaje? Što je to s nama i s našim košarama? I kamo stremi poanta životne stvarnosti u kojoj jesmo pred nama samima i pred drugima? 

    Pružimo sveto od Ljubavi i onda se s pravom nemamo čega bojati, čak ni sred same Vječnosti.