PRIMITI nebesku plaću

     Vidite, predragi… naspram ove ljudske plaće, za koju se silno svijet i čovječanstvo zalaže… nama je truditi se za PRIMITI nebesku plaću. Zašto ovdje naglašavamo PRIMITI? … jer u tom PRIMITI pronalazimo gotovo Put za vlastito Spasenje, koji jest Krist, kao i samo vlastito Spasenje koje je Nebo. 

    Kako čovječanstvo želi primiti tu ljudsku plaću? Čineći … da bi ih ljudi hvalili i … da se pokažu ljudima. To je prava životna drama i tragedija, na koju samo Nebo i sam Gospodin odgovaraju: primili su svoju plaću… jer to je čitavo i samo zalaganje za NE PRIMANJE nebeske plaće. 

      O, svete li skrovitosti. O, sveta li neznanja. Svetog li trenutka kad shvatiš i učiniš po onom: pomaži glavu i umij lice da ne zapaze ljudi… Zašto? Zašto Isus govori: Budite bezazleni… Budite mudri… Zašto?  … jer čovjek, uzdajuć se i predajuć se drugom čovjeku ide gotovo putem propasti i prokletstva. Ne dao Bog da ikad zaboravimo one znamenite riječi: Proklet čovjek koji se u čovjeka uzda. U tim riječima biva korijen dan za temeljno shvaćanje i promišljanje, koje onda kasnije možemo, trebamo i moramo razvijati. 

     PRIMI nebesku plaću, trudeći se i zalažući se za živjeti tu svetu Poniznost, Malenost, Skrovitost. Trudi se čovječe, premda zna biti itekako teško! Ništa nije vrijedno što vodi k Propasti, a sve je vrijedno što vodi k Nebu… pa i sam pokušaj zalaganja, kako bi nam Gospodin jednom rekao: … u tebi mi sva milina.