potrebiti Vjere

     Uz ovo Evanđelje dana… uz ove gotovo Liječnikove Riječi… Nada ne može izmaći… Vjera ne može pobjeći… Ljubav ne može biti ubijena. Taj Liječnik… naš Isus… nadilazi snove visoko pozicioniranih, ubija taštinu svladavajući svaku vrst zla i prizemno pristupa svakom čovjeku, svakoj osobi… čak i tebi. 

    Koliko puta su nam željeli ubiti Vjeru, uništiti Nadu i ugušiti Ljubav? Koliko puta, braćo i sestre, su željeli biti “nad”, a onda su otisak pijeska pješčanog sata iz SVE prešli u NIŠTA. To je samo Gospodin učinio… ponizivši njihovu oholost! 

     Velika je hrabrost nejakog, želja nedozrelog, mašta tek dječaka… poniziti, poraziti i sablazniti odrasla. Velika je hrabrost danas ići u suprotstavljanje… u “kontru”, kako bi se očitovalo ono iza čega se često i ne stoji… I s toga, opravdavajući naslov i temu – POTREBITI VJERE, želim samo ukazati da se ne može vječno bez Vjere… 

      Majka, s bolesnim djetetom, opstaje samo zahvaljujući molitvi, vjeri… djelima iz ljubavi, iz vjere… U centru Evanđelja dana se ona pronalazi. U samom središtu blagoslova, povijesti i nebeske Radosti. Svim majkama Bog dao snage i obilje blagoslova na putu suočavanja i življenja s Križem. 

        Mati, pamti najljepše. Ljubi najdraže. Čuva najsvetije… Mati, blago Zemlje… pravi je primjer potrebite Vjere.