Lav – Korijen Davidov

    U svemu, po svemu i nada sve Mudrost, Ljubav, kao i sama Milost. I kad promatramo ovo sveto Rodoslovlje Sina Istine, tad` uviđamo kako je uistinu istinski vječno, od vijeka… kako smo u samom Psalmu prije Evanđelja čuli: cvjetat će Pravda i Mir velik… I procvjetao je… i propupao je Sin Vječnosti – Jedinorođenac od Neba, od Boga, od Vječnosti… izabran. 

     Ovo Evanđelje puno imena upućuje na prethodnike četrnaest naraštaja do Davida, potom opet od Davida četrnaest naraštaja i poslije progonstva u Babilon do Krista četrnaest naraštaja. Moć nije ni u broju, kao ni u samim imenima, koliko u naraštajima koja su istinski ukorijenjena u svetosti Doma Oca – Boga Živoga. 

     Izraelsko je to porijeklo… Pogledajte sami početak… Abrahama – praoca židovskog naroda… i onda sve do Josipa – muža pravednog, zaručnika Bogorodice, upravo One koja je rodila, dojila; privijala, podizala… nosila… apsolutno sve, samog Sina Božjeg, čije Ime biva blagoslovljeno dovijeka

      Uistinu, pobijedivši… Lav iz plemena Judina, Korijen Davidov, neka posreduje za nas… neka vapi za nas… neka istinski bude uz nas.