Iz sve duše

     Fascinantne su, draga braćo i sestre, riječi Evanđelja po Marku (Mk 8, 11-13). Gotovo tri sveta redka, s tako dubokom poukom i značenjem, koje možemo itekako povezati s ovim vremenom… vremenom u kojem jesmo. 

    Evanđelist Marko na osobit način prenosi Radosnu vijest, Riječ ovog dana… i tu osobito biva znakovito kad kaže: On uzdahnu iz sve duše. Znao je Isus tko su bili farizeji. Znao je točno kojom namjerom, s kojim ciljem su tražili znak. Ovo iz sve duše što Isus učini, kao da nam progovara riječju: O, kad biste bili svjesni onog što iskate!

    Što ti tražiš od Isusa? Postavlja se pitanje: Što ti želiš od Boga svoga? U ovom danu… u ovom trenutku… 

    Znate, predragi, svuda ima znakova oko nas i samo je pitanje kamo nas ti znaci vode… Svuda je sve dopušteno i sve u slobodnom izdanju, svuda… ali ako to vuče k Propasti… ponoru Pakla… ponoru ognjene vatre, žalobna krika, jada, tuge i bijede… onda očito to nije ono s Božje strane. 

    U lađu… ponovno uđe u lađu… sigurno žalostan, shrvan, a pomalo i razočaran… ušao u stvarnost koja će ga voditi Milosti Oca, Novoj Nadi i Zori novog rađanja… a mi u ovim trenucima, pred stvarnosti jedne takve ljepote i prikaza koje nam daje Evanđelje o Sinu Vječnosti… u ovim trenucima… dobro razmislimo kako dalje, već tad` kad napustim te riječi koje mi život hrane i kad prionem u stvarnu svakodnevicu… 

    Iz sve duše dobro promisli… Iz sve duše… prije negoli bude nedostajalo vremena…