ubiti ljepotu neiskvarenosti… kako nepravedno i nezahvalno

    Možeš i dalje slobodno ostati sjediti na svojoj stolici i u toplini svog doma… u ove jesenske dane promatrati riječi koje izviru iz tišine promišljanja problematike koja je protkana mislima, tek ispisana riječima… ali oko moje duše… slutim gotovo umorno stanje za nečim što može biti trajno, dobrostivo i plemenito za mnoge. I kao da se taj čovjek boji… a sve bi se stavilo na vagu. Jednostavno se boji “objektivna promatrača”, jer izmjeriti i izvagati ili “od oka” ili po “mjeri pravde”… tko tu biva zadovoljan? 

     Postoje ljudi koji idu po principu kako ti meni – tako ja tebi. Ima li tu malo onog zlatnog pravila svetog Pisma? Što bi ti to htio da ti bude učinjeno? Čim bi htio biti zadovoljen? Pored svega u svom životu… lako ti je živjeti paradoks? Bogu služiti, a bogatstvo ljubiti?! Sve krivo naslutiti, a opet i po spoznaji da je krivo učinjeno ustrajati u tome mimo savjesti? Oh, gdje sam to zalutao? Tko me tako zatrovao? Dušu… srce… um… da ni suze ne slutim, a ni srce ne osjeti… I onda sve krivo činim! Nezahvalno živim! Pokvareno djelujem!

 
 

ubiti_ljepotu_neiskvarenosti_nepravedno_nezahvalno-2

opis fotografije: pravni pojam zakona: vaga pravde i knjige (© dreamstime)


 
 

   Treba definitivno izići iz te uloge Sudca! … jer ta glumačka karijera života da sam ja neki Pravednik ili mjerilo, nipošto ne može biti dobra, a svoj rezultat će pokazati susretom oka s Okom; lica s Licem… duha s Duhom. Kako se samo ti i ja možemo osjetiti s nepravednosti izigrani. Jest… ovaj čovjek kao da je prokleto nezahvalan tražeći, želeći, gutajući i htijući sve više i više sebi prisvajajući mnogo toga. Vrijedi biti zabrinut… a još više vrijedi pokušati ne prihvatiti i ne se pomiriti s postojećim stanjem.

     I ovog puta polažem utočište i pronalazak rješenja u Nadi, jer je Ona strpljiva, razumna i nadasve ostvariva. Nada je blagoslov za čovječanstvo. Neka nam Gospodin pokaže Put Nadi, pružajući upravo Blagoslov Nade već sada! Manje važimo, a još manje bi bilo poželjno da pokušavamo odmjeriti stanje stvari i kako bi se što više moglo iskalkulirati nama u korist. Molitva nam i ovdje može biti od silne važnosti. Molitva nam i ovdje može ponuditi bolje, ljepše i učinkovitije rješenje… 

     Nema budućnosti, ako ubismo svu ljepotu neiskvarenosti!