strpljivost – snaga Ljubavi

    U što se to mlad čovjek zaljubi? Gdje to pronalazi iskru koja će trajno paliti ljubav za koju je spreman dati sebe? Pred tamom života samo iskrena ljubav zabliješti i trajno gori. Ona definitivno ne može oslijepiti, već može samo vratiti život; zdravlje vidu, mekoću srcu, a tijelu okrepu.

    U danu možeš petsto tisuća puta pogledati na svoj mobitel i nervozno djelovati ukoliko nije automatski stigla poruka od drage osobe, u onaj čas u koji si se nadao. Možeš sijati i žeti nervozu, a možeš sijati i žeti strpljivost. Snaga Ljubavi pokazuje se i očituje se u strpljivosti osobe.

    Najlakše je kad je sve očitovano… Najlakše je kad poruka bude uzvraćena… To su sitnice koje ne grade ljubav. Ljubav gradi nešto drugo… Ljubav gradi teški put, strepnja do zadnjeg trena, volja koja nije spremna lako odustati, apsolutna dobrota i velika pozitivnost, a uza sve to… uvidio sam kako ljubav gradi zajedništvo u boli prihvaćanja težine života.

    Zašto se već o Bogu ništa ne može reći? Zašto se ljubav tako lako ne da definirati? Zašto se prijateljstvo gradi potpunim kušanjem? Zašto je baš strpljivost – snaga Ljubavi? … I tako u nedogled u mislima, previranjima… možemo se pitati, a odgovor tek očekivati i slutiti kakav bi mogao biti. Ništa nije lako, doli prihvatiti stvarno stanje i truditi se s blagoslovljenim trenutkom graditi jasnu budućnost! 

 
 

strpljivost_snaga_ljubavi-2

opis fotografije: ljepota prekrasne mladenke na jahti (© dreamstime)


 

      Ne mogu da ne zaboravim riječi mlade žene, kad sam bio radio u jednoj trgovini. “Sinko moj, nemoj se ženiti sa `sponzorušom`. One teško da išta rade. Ti nađi sebi neku seljanku.” Ja sam se pitao: Zar je brak iskaz djelatnosti za drugoga? Zar je brak vrijednost truda? Ima i u ovom istine… Ništa loše nije poželjela mlada žena. Uvidjevši nešto kod mene, izrazila je samo ono što bi poželjela i vlastitom sinu.

    U tvom pogledu postoji nešto što dopire i preko Neba. U ljepoti tvoga lica postoji nježnost i mekoća koju si dobila Darom Boga. I tvoje usne pokušavaju izreći ono što te muči… Možda bi poželjela odmah imati sve… zaštićenost, ljubav, financijsku punomoć… a možda bi samo htjela prigrliti nekog… čuti riječi utjehe, ohrabrenja…

    Prije nego dođeš do svog oltara… prije nego se uzmete… DOBRO DOBRO PROMISLI! Nikad nije kasno za reći NE, kao ni za reći DA. I tvojima bi trebalo biti važnije tvoje srce, doli lom živaca, energije, ambicije i apsolutno svega. Dobro promisli, jer poželjeti je jedno; imati je drugo; ostvariti je treće. A moje srce ti samo želi reći da je sama strpljivost – snaga Ljubavi.