Traženje i prikazanje

     Kako bih zadobila moć da sačuvam Tvoj tako veliki Dar, prikazujem Ti uzvišenu Molitvu koju si, pritisnut blizinom Muke, potvrdio Krvavim Znojem, Nevinošću i Jednostavnošću Tvoga gorljivog Života, učinio tako Snažnom i Raspaljenom Ljubavlju Tvoga Božanstva i učinio tako učinkovitom. 

    Snagom ove savršene molitve privuci me i sjedini me potpuno sa Sobom. Ako se iz potrebe budem morala baviti vanjskim stvarima, daj da se tome samo posudim, a ne darujem, i da se nakon što sam ispunila dužnost s najvećim mogućim savršenstvom odmah vratim sva tražiti Te u nutrini svoga srca sa žestinom potoka koja se javlja kad se podigne brana i sve sobom nosi u dolinu. 

      … da me uvijek možeš naći predanu Tebi kao što si Ti prisutan u meni, i neka me Tvoje Milosrđe vodi tijekom ovoga života do onoga savršenstva do kojega Tvoja Pravednost dopušta da dođe duša otežana tijelom i koja se toliko opirala Tvojoj Milosti. 

      Daj da zagrljena u Tvom Naručju izdahnem dušu, i da se bez odlaganja ona nađe u Raju koji je neograničen i nepodijeljen prostorom, gdje Ti živiš u Svojoj Slavi u uvijek Obnovljenoj Vječnosti sa Ocem u Duhu Svetom, istinski Bože kroz sve vječne vjekove. Amen.

 
 
 
© Riječi mistične i ponizne sv. Gertrude Velike, pronašli smo i izdvojili iz knjižice Sveta Gertruda Velika – OBJAVE – Knjiga druga (Apostolatski centar `SAV TVOJ`, Zagreb, 2015.)