Srce u Spokoju

      Vidim naraštaj pun traženja… čovječanstvo željno Milosti, Utjehe… malo je reći Okrepe u tom vremenu, čežnji… lutanjima… I znate kad bi s nekim mogao podijeliti Milost doživljenu, definitivno bih želio da to bude ljubiteljica mojih trenutaka, mojih snova… padova i nadanja… tegoba i bola… Šutnja… Kom ukažeš na Šutnju, smatrat će te luđakom… na Križ, smatrat će te budalom… jer i kad misliš i izgleda da bi trebalo biti jasno nekom i obznanjeno… sav trud blesavo djeluje te preostaje odlučiti se i ostati u Šutnji. 

      Ljubav sve podnosi… Ljubav sve razumije. Ljubav je takva da tvoju tamu života željno oblikuje u svijetlo… E, sad kad misliš da sam udaljen i daleko… da Me nema i da sam zauzet drugima… Tvoja sam. To Ljubav govori… 

      Nevjeran čovjek teško da može biti prijatelj… a bez povjerenja… nema ni govora o prijateljstvu. Tamo gdje vlada Oaza Mira, gdje ljudi pronalaze trenutke blagostanja i radosti, te bivaju donekle i zadovoljni sa životom i dožive Mir u Srcu i okrepu bar za neko vrijeme… izvire sama Milost… Tu nije potrebno ništa… Nikakvi govori pustih hvalospjeva i ispraznih fraza nad frazama… jer ako imaš malo srca i k tomu malo zdrave pameti, onda shvaćaš kako je ono sasvim dovoljno pred Presvetim, pred Bogom. 

 
 

Ni znak... ni bljesak...

© Neka nas Presveto Trojstvo odgaja i uvodi u Misterij svete Vječnosti…


 
 

      Bogu od nas ne treba ništa, jer On sve ima i bez nas. Čovjek često biva izgubljen između dvije vatre: posla i vjere, obitelji i zvanja… Najiskrenije, nekad i sam izgubljen, nemajući nikakve ovlasti da potaknem druge ljude da pronađu sebe… pomalo me žalosti… Gospodin će pružiti hrvatskom narodu ono što mu je potrebno, a vjerujte mi istinsko pročišćenje ponajprije i od jezika koji puno bespotrebno govori i od psovki koje su mrtvilo i ništavilo, nužno biva potrebno. Duboko i iskreno zazivam Ime Isusovo za Spasenje sugrađana i naroda Hrvata… 

      Isto tako molim Gospodina za blagoslov duša koje teže k Istini. Nužno to biva potrebno. I nemamo vremena za život u neredu… sve brzo funkcionira, te Neprijatelj još brže koristi svaku priliku i prigodu kako bi zavladao, ovladao i uništio na bilo koji način sa svim sredstvima.

      Danas si više puta, želim da ponovite, sebi i onima do sebe koje volite: Nije potrebno ništa. Prvo što smo mi NIŠTA. Sve što nas okružuje, gotovo je samo materija. Neka Kapi koje s Križa pozivaju svijet na molitvu bivaju udijeljene i vama i nama za Vječnost.