Ljubav na djelu

    Evo predraga braćo i sestre, žive slike i živog primjera, ma gotovo žive stvarnosti samog života gdje Ljubav na djelu ide baštinjenju svete Vječnosti. To je učinio neki Samarijanac. I ako čitamo retke ovog Evanđelja dana (Lk 10, 25-37) onda nam sve biva jasno, još više Zakon Ljubavi, kao i sam primjer koji ukazuje na čin ljubavi. 

    Kad je Ljubav na djelu, ma nema ni straha ni srama pred Njom. Kad je Ljubav na djelu miče se svako zlo, sva nepravda, te lijenost i tromost ne-ljudskosti. Upravo o tom svjedoči Stvarnost samog Isusa Krista, koji već sad, kao i nekoć djelom pokazuje i Vjeru i Ljubav… pred Ocem Neba, kao sam Sin svete Vječnosti. 

     Putujući vidimo puno toga… i sred života i sred svakodnevice, život opet ima smisla. Što je određeno, određeno je, ali opet čovjekova volja ima velikog udjela u puno toga… počevši od ljepote dana, od prodora svjetlosti u tamu naših odaja… pa do samog zalaska… to je poput sunčeve zrake i ljepote dana, životna stvarnost kojoj mi pripadamo, u kojoj… kako kaza sam sv. Pavao: živimo, mičemo se i jesmo. 

 
 

Ljubav_na_djelu-01

© Ljubav na djelu posvećuje


 
 

     Tako je putovao i neki Samarijanac… koji je sigurno bio po srcu čovjek Dobra, čovjek Boga Živoga. Što piše u Svetom pismu? … dođe do njega, vidje ga, sažali se… dakle, taj koji je upao među razbojnike sigurno je bio i u ozljedama i krvario posred bolnih rana. Srcem se sažalio, ali i djelom… bez osude, bez optužbe… bez sama ustručavanja… To je Djelo Neograničene i Nepristrane Ljubavi… po kojoj će Samarijancu sigurno biti rečeno: Ugledao si me i sažalio se nada Mnom kad sam upao među razbojnike… Blago tebi koji si Meni pristupio tada… jer učinio si najmanjem… Meni si to učinio. I to je sam primjer kakvi bismo trebali biti. 

      Na živinčetu postavljen uz Samarijanca, otišli su dalje u gostinjac, gdje je bio zbrinut. Evo predragi, volio bih silno kad bismo se sjetili nekog primjera iz vlastita života… nekog dobročinitelja i kad bismo se sad istinski i srcem zahvalili Gospodinu za tog čovjeka, za tu ženu… ili pak za više njih. Zahvali i moli za svoje dobročinitelje. Oni su danas, istina, rijetkost… ali to ne znači da današnjih Samarijanaca nema. Uz svako loše… uz sve grešno… uz sve prijestupke… unatoč svim promašajima… postoji dobro… postoje dobročinitelji… jednostavno, čovjek ili žena… ljudi… koji su ti stavljeni na put k Cilju… Možda su to tvoji molitelji… i Bogu budimo zahvalni na njima. 

 
 

Ljubav_na_djelu-02

© Zajedništvo ljubljenih… dionika Ljubavi… usrećuje


 
 

      Velika je Milost danas biti zahvalan! Velika je Milost danas pored sebe imati i osjetiti Plod Dobrote. Stoga, držimo se zajedničkim snagama i po Kristovoj Riječi: Idi pa i ti čini tako! vršimo upravo ono za što nas odgaja samo Nebo.

        Život se gradi uz Ljubav… i darovana Stvarnost postaje i plemenitija i bogatija, ljepša i gotovo presveta… kad se cijeni, kad se daruje… kad se beskompromisno zalaže… kad se sve ništi i sve lomi, samo da se pomogne…

       Čitavim bićem ljubiti, to je bogatstvo zaljubljenih… jer Ljubav i posvećuje i usrećuje…