VJEROVATI čineći

   Tako jedinstvena stvarnost u kojoj se ove večeri pronalazimo plod je Blagoslova i same Božje svete Milosti. 

   Gospodin pristupa Sirofeničanki, premda nije htio da itko zna da se on pronalazi u tirskom kraju. Gotovo kad vidiš, kad osjetiš… kad ti biće spozna i znaš kakvim te drugi drže, mogu li se ove riječi psići ispod stola odnositi na tebe ili na mene?!

   Čovjek će se vječno pitati tko je on… ali tko je Isus u ovom Evanđelju… Isus je Učitelj. On uči i preko Svojih riječi Grkinju, ali uči i tebe i mene… disciplini, redu, miru… Uči nas kako ponizno prebivati u Zemlji u kojoj jesmo: radeći i moleći… još više odgajajući se iz postupka u postupak za svetost Vječnosti. 

   Isus je tihi i mudri istjerivač zloduha… stvarni Egzorcist i ovog vremena, kao i nekad. Stvarni Egzorcist… Dakle, zbog riječi po kojoj je nastupila hrabrost, odvažnost i sama vjera Sirofeničanke, izišao je… zloduh. 

    Nama se ove večeri postavlja ozbiljno pitanje: Imamo li hrabrosti zastupati Istinu, sred vlastite vjere, pred Bogom?! Koliko se mi trudimo oko zagovaranja naših bližnjih pred Nebom?! Jedini odgovor koji može pomoći našim bližnjima, našim dragim ljudima jest VJEROVATI čineći, jer po Vjeri, predragi, SILNA SU DJELA BOŽJA itekako moguća!

     Nama po Vjeri, Bogu na Slavi, bližnjima na Spasenje.