Sve – sama Milost

    Predragi u Kristu… danas nam je pomalo sve objašnjeno… Uz pomoć gotovo jednog, onog internetskog preglednika… čovjek može doći, za svaku poteškoću ili potrebu, do gotovo potpunog objašnjenja. Tu čovjek čovjeku može biti prijatelj, ali ako je to nekorisno ili drugom na štetu… onda itekako moramo biti oprezni. 

    Danas nam ovo sveto Evanđelje (Mt 6, 24-34) jasno daje do znanja da je sve… ama baš sve – sama Milost. I dok čitamo i razmatramo, ali ovog puta zasebno, odlomak ovog Evanđelja i svetost same jedinstvenosti Božjih Riječi, protkanih retcima sv. Mateja, evanđeliste… shvaćamo kako je sama Milost mogla sve čovjeku omogućiti i još uz to staviti naglasak na bitnu, osnovnu i učinkovitu sigurnost… ali to je, predragi, Božja sigurnost. 

     Kako prekrasno čovjek biva uspoređen s pticama Neba, s poljskim ljiljanima… kako prekrasno čovjek biva uspoređen s već postojećim, Božjim… i ta sama Milost svakom je ponuđena. Može li čovjek ovog vremena doživjeti tu stvarnost Jednostavnosti i onda kad se dogodi krah svih njegovih snova, nadanja, mogućnosti… može li čovjek reći: Bože, očito mi je to bilo potrebno i ja se uz sve to ne bojim… jer znam Ti si taj koji si dopustio i uspjeh i pad, i imanje i ne-imanje… Ti si taj. kojem sve to od vijeka biva poznato. 

     Ljudi dragi, nekad apostolu Pavlu, a sada i nama… dionicima svetosti Riječi… samo od Boga… samo od same Milosti biva omogućeno sveto Spoznanje. Pitanje je samo: Shvaćam li taj Križ kao Blagoslov, te Put Spasenja ili kao nešto od čega želim odustati?!