Pripraviti Pashu

     Uistinu, predraga braćo i sestre, Vrijeme je Moje blizu, kaza nam sam Isus, Gospodin. I mi želimo pripraviti Pashu našem Gospodinu, upravo stavljajući sebe u ulozi učenika… u ulozi onih koji su željni svom Gospodinu, svom Pastiru pripraviti stvarnost koja je u biti od vijeka već… te ju samo treba dotjerati… dok joj je Gospodin Bog temelj dao. 

     Promatraj Pashu mučenika ovog vremena… Promatraj Pashu koju Gospodin u Ime Crkve, žive zajednice, obistinjuje upravo u ovom vremenu: progona, pobune i na neki način velike kušnje, ujedno i napasti za čitavo čovječanstvo. 

     Predragi, u Kristu… u samoj Vječnosti koja vas je predodredila… dali ste spremni pripraviti ono za nadolazeće?! … ta Gospodin je blizu i mi Mu se željno želimo radovati, trudeći se i radeći upravo ono što nam On zapovijedi. 

      Svi mi dobro znamo tko je to bio Isus, a tko je pak bio Juda Iškariotski! … odmjeriše mu trideset srebrnika. Da… uvijek je Judi kesa bila bitnija od Sina, kao i tzv. siromasi od Gospodnje svete Prisutnosti, ali nažalost… kako li se samo čovjek naježi sred Riječi, jače od Groba i Križa: Tomu bi čovjeku bolje bilo da se ni rodio nije.