Očuvani i posvećeni

    Predragi u Kristu, u Riječi Istine evanđelja dana (Iv 17, 11b-19), 

    silno bih volio da zastanemo i promišljamo još jednom o svetosti prekrasnih riječi koje bivaju izgovorene i upućene nama danas, po Sinu Vječnosti, Sinu Jedinorođencu… Sinu vječne i svete Mudrosti. 

     Ugledajmo se ovog dana, kad slavimo spomendan sv. Kornelija, pape i Ciprijana, biskupa… svetih naših mučenika… na primjer Bezgrešne Djevice Marije. Tu vidimo očuvanost i posvećenost u Istini. Tu gledamo ono Nebom obogaćeno, oplemenjeno za sve vjekove i sve naraštaje koji vide i opjevavaju blaženstvo Majke, kao i svetost Jedinorođenca. 

     Veličina Riječi leži u stvarnosti: … da ih očuvaš od Zloga. Fascinantno je koliko su samo sveci bili vjekovima i još su… očuvani od Zloga. … njih se ne dotiče muka nikakva … oni su u Miru… 

      Presveta je ta stvarnost same Božje svete Volje, jer biti očuvani i posvećeni – kako čovjeku, još više, još mnogo, mnogo više – Bogu samom pripada. … jer čovjek padne, zgriješi, pa se kaje… pa bi volio Milosti primiti, Milosti okusiti… pa vapi, pa moli… traži, kuca, ište… ali Bog udjeljuje, jer Bog je taj koji te čuva, a koji ponekad i dopusti pad. 

     Prigrlimo molitvu i ove večeri, moleći jedni za druge i bivajući u Sinu Vječnosti… Otvorimo svoja srca Riječi, Bogu, Blaženoj Djevici Mariji… kako bismo istinski okusili očuvanost i posvećenost u Istini. Amen.