Nutrinu čistite!

Čitanje svetog Evanđelja po Luki
(Lk 11, 37-41)

 

    U ono vrijeme: Dok je Isus govorio, pozva ga neki farizej k sebi na objed. On uđe i priđe k stolu. Vidjevši to, farizej se začudi što se Isus prije objeda ne opra. A Gospodin mu reče: “Da, vi farizeji čistite vanjštinu čaše i zdjele, a nutrina vam je puna grabeža i pakosti. Bezumnici! Nije li onaj koji načini vanjštinu načinio i nutrinu. Nego, dajte za milostinju ono iznutra i gle – sve vam je čisto.”

 
 

      Pokušajmo predraga braćo i sestre ući u nutrinu bîti. Nutrina je važna! Nutrinu je važno očistiti, posebice u ovim vremenima, grabeža i pakosti. 

      Predragi, koliko smo puta u životu čistili i čistili tu vanjštinu… i slušali roditelje, a sad i epidemiologe… i čistili i čistili… a nutrinu tako zanemarili i tako zapustili. Nalik smo na posude, tako fine izvana i uglancane, a iznutra… poput nutrine usne šupljine ili nutrine samog zuba. Zamislite kad je zub pokvaren, pa doktor čisti tu nutrinu, pa ostavi onu rupu i kako se neugodno čuje… O, da… Tako je i sa dušama – prljavim i neopranim u Krvi Sina Jedinorođenca koji čisti od sve grešnosti čitavo čovječanstvo. 

       NITKO nas neće moći očistiti doli je to Sin Jedinorođenac koji nas je otkupio ne raspadljivim, već vječnim! 

        Nutrinu čistite! Nutrinu spasite!