Bijeda obmane kralja

     Vidite predragi što znači riječ zakletve sred trenutka privlačnosti, grešnosti… sred trenutka koji vodi u samu Propast… Vidite predragi kako i to ne zastaje tu, već ide dalje… jedno vuče drugo… a to drugo biva gore od prvog… jer i nama je kao i njima… i nama kao i apostolima i sv. Ivanu Krstitelju… proliti krv i to bez ikakve štednje. 

     Ako se vratimo malo na psalam koji smo imali priliku danas čuti, onda mi osobito ostaju urezane one riječi: istrgni me iz ruke zlotvora, iz šake silnika i tlačitelja (Ps 71,4) jer upravo ove riječi izražavaju molbu mnogih… bilo vjernika, bilo nevjernika. 

     Uočavate li kako i majka može na mrtav-hladan način iskoristiti sljepoću razuma vlastita djeteta, preveslati gotovo pamet i srca gospode i dovesti do krvoprolića nad jednim životom… na tako bolan način. 

     O, kćeri… zašto si uništila ljubav prema Ivanu… ljubav Herodovu? Zašto si uništila čistu nadu obraćenja jednog kralja? Kako li je samo ovo umorstvo bolno… tužno… teško za promatrati… kad znaš da i tvoj brat može biti jedan Ivan u ovom vremenu gdje se gotovo bespoštedno i ubija i kolje i čine mnoga umorstva… gotovo javno i besramno… 

      Zbog zakletve i sustonika… (Mk 6,26)… a to je takvo prokletstvo koje vuče jedno za drugim… i samo mu Bog može stati na kraj… Iz jednog umorstva k Nebu sigurno ih je brojnije privučeno negoli k Propasti! To je Mudrost i Razboritost Neba!