Mistična ljepota temelja Uskrsnuća

     Pod Nebom i pod zvijezdama ostaje ono na čemu je Spasitelj i Otkupitelj dao život. Svi tragovi ispisani svetom Krvlju jednom zauvijek su tu. Ostaje temeljna stvarnost koju mnogi graditelji diljem svijeta betonom potvrđuju. Krist nam ostavlja nešto najljepše. Čak je i nestao taj crveni, krvavi trag, jer su ga anđeli pokupili. Sama bjelina…

   O, kako tamo… kako na tom mjestu… gdje bijahu Ruke i sveta Glava položena blista bjelinom Uskrsa. Po Uskrsnuću tek možemo shvatiti ono što nam je Spasitelja okruživalo. Čitavo Nebo sad slavi misterij koji se dogodio na Veliki Petak. Čitavo Nebo sad zahvaljuje Gospodinu jer sve to biva preneseno i uzdignuto na pijedestal svetosti Gospodnje.

 
 

misticna_ljepota_uskrsnuca-2

opis fotografije: Znaj da će te Duh Sveti uputiti u Otajstva Svijetla i Vječnosti (© dreamstime)


 
 

     Mistična je to ljepota temelja Uskrsnuća… Uskrsnuća gdje smo pozvani u zajedništvu u bijelim haljama prići na Gozbu Jaganjca. Mistična je to ljepota o kojoj ove noći želi pjesnik promišljati utapajući se u stihove koje mu ovaj Križ donosi.

    Blaženi oni koji su spremni malo potrpiti kako bi upoznali snagu Križa i ljepotu onoga što On donosi. Blaženi oni koji su spremni dati od svog zaloga drugima i ostati malo gladni i žedni, a samim tim potvrditi jakost duha što ga nose u dubinama sebe.