Dopustiti djelovanje

Dopustiti djelovanje

 Čitanje svetog Evanđelja po Marku
(Mk 9, 38-40)

 

    U ono vrijeme: Ivan reče Isusu: »Učitelju, vidjesmo jednoga kako u Tvoje Ime izgoni zloduhe. Mi smo mu branili jer ne ide s nama.« A Isus reče: »Ne branite mu! Jer nitko ne može učiniti nešto silno u moje Ime pa me ubrzo zatim pogrditi. Tko nije protiv nas, za nas je.«

 

    Riječ Gospodnja.

 
 

    Tužno je što postoji ta stvarnost, uistinu, tragične zabrane, koja nevinim dušama zabranjuje djelovanje… koja Božjim slugama zabranjuje sveto i istinsko djelovanje u potpunosti… bilo da se radi o propovijedanju i govorenju istine… bilo da se radi o nečem sasvim drugom, uistinu plodonosnom i spasonosnom za duše… To je tragično!

    Ne možemo ni poželjeti potkopavanje Duha Svetog u pobožnim, svetim i poniznim dušama… Ne možemo to činiti! Ne smijemo to činiti jedni drugima!

    Ako Duha Svetog gušimo, pa ubijamo… mi Životu i Vječnosti kazasmo definitivno ne… a to vodi u smrt… to vodi u ništa… to vodi u samu propast, prvo one koji takvo nešto čine, dopuštaju da se dogodi, pa i one koji su zavedeni i slijepo hode krivim stazama… 

    Istinski, ponizna srca i jako pažljivo iznova osluhnite pročitano i uistinu ćete uvidjeti da je i na to sam Krist, Sin Božji upozoravao… Amen. 

 
 

Izvor: 

  1. Sveta kongregacija za bogoštovlje (2009.); Red Čitanja, Svagdanja Čitanja, Kršćanska Sadašnjost, Zagreb