Kraj Tebe kleknuti

    U toj tišini i mrkloj tmini, Krist vlada! Krist jest i onda kad nema čovjeka, pa čak i onda kad mi mislimo i postavljamo sebe kao da smo sami na ovom svijetu… Ništa nije tako kao Krist! Anđeli čuvaju to mjesto gdje Krist prebiva. Vojska nebesnika brižno se približila pod sjenom i svjetlima Neba… Koje li Milosti za čovjeka. Samo kad bi čovjek spoznao koliko ga Bog ljubi da mu se do srca, do nutrine približio.

 
 

Kraj_Tebe_kleknuti-01

© Dostojanstveno pred Kristom kleknuti, pomoliti se i pokušati se srcem približiti


 
 

        Voljeni u Kristu, pod zidinama koje su ruke naših predaka sagradile, pod zvijezdama koje rese Nebo, kao i pred tišinom prirode, a šumom laganog vjetra kroz borove… stoji često zvani od umjetnika Zatočenik Ljubavi. Bilo bi lijepo i nadasve poželjno kad bismo se mogli Njemu približiti na jedan poseban način. Približiti se Onom koji osjeća svaki naš dah, naš korak, našu suzu, našu bol i naše promišljanje. 

       Vjerujte mi, ako nas itko može u noći molitve razumjeti to je sam Bog. I premda zli i podmukli Neprijatelj vreba na svakom koraku i u svakom trenutku, Bog nekako mudro i brižno prilazi i biva uz nas. Volio bih da ove noći zapalimo svijeće i ostanemo “u sjeni svijeća”, da se ponizno približimo u stavu velikog naklona Ljubitelju srdaca i Vladaru Života, pa i noći. Volio bih da stanemo iskreno u tom svom osobnom molitvenom prostoru, a da se u meditaciji damo u crkvicu.

 
 

Kraj_Tebe_kleknuti-02

© Ozdravi Isuse sve naše životne nedaće i podigni nas iz svih padova


 
 

      Da…  sve može biti lijepo, ako je iskreno. No, sagorijeva vatra u svijetu i oganj Pakla, kao da biva zapaljen od ljudskih nedjela i bezboštva. Novo svitanje će donijeti svoje rezultate, ali to ne znači da čovjek nije stvoren da se potrudi i da da sve od sebe što može, već sada. Glas anđela… glas Serafina… kao da je nestao. Bog oduzima Milost i daje nam naslutiti trenutke tzv. suhoće, ali „lud od Ljubavi” ne čini to zauvijek, premda smo zaslužili da se ne postupa baš s nama na nježan način.

      Nježnost treba zaslužiti. Nježnost ne može biti prljava, jer Isus voli čisto, iskreno… Zvono Hrama… Svetosti… ne zvoni u noći, jer svijet bi se bunio s obzirom da spavaju i djeca i odrasli. Ali, srce zato neka zvoni! Duša zato neka pjeva! Imamo razloga da pristupimo Kristu! Imamo razloga da pristupimo Njemu blizu svetih Njegovih Koljena i Stopa i da Ga pitamo poput djeteta: Možemo li kraj Tebe kleknuti?

 
 

Kraj Tebe kleknuti - 03

© Križ je najbolji pokazatelj Ljubavi i Iskrenosti Istine… Križ, puno toga progovara


 
 

     Kriste, Ti si moja Nada. Ja se iskreno nadam da ova večer je večer blizine ulaska u moju Vječnost. Nadam se da ova večer biva posebna negoli su druge. Ona je osjećaj prolaska trnca od ljubavi prema Tebi. Ona je najljepša noć u mom životu, jer mi biva dana spoznaja da si ju Ti htio za mene i Sebe. Ljubavi moja, neka prestane gorjeti plamen razdora. Molim za sve neutješne majke i roditelje. Molim za sve mučenike ovog trenutka. Molim za sve ono za što je potrebno moliti. I znaj… kleknuo sam kako bi Ti opet i ove večeri priopćio: Isuse, ja Te silno volim!