Nježnost nutrine

    Uvijek si duša nekako kaže za utjehu: Vjeruj Nebu svete Milosti. I često mi, uistinu često… dolazi zaziv: O, Krvi Preljubljenog Sina… Vjerujte mi, to je sama nježnost nutrine. To je ono Sebedarje Neba koje se samom čovjeku pruža i dariva… a na njemu je da to cijeni i da poštuje. 

    Danas te pozivam na ozbiljnost predanja molitvi, predanja Nebu posredstvom molitve… i kao što i sebe potičem kako se što više odati pokorništvu življenja, tako i tebe pozivam da to zajedničkim snagama provodimo u djelo. Nebo je blizu, kao i otkucaj posljednjeg Sata Nade i same Utjehe… Zato Blažena Djevica Marija, uz Bezgrešno Srce Milosti, neprestano būdi i potiče… na Mir, na molitvu, te svetost Zajedništva u Kristu ukorjenjena.

 
 

Nježnost nutrine - 01

© O, kako doticaj s nebeskim izvire iz same nutrine… koja ponekad čak i Prirodom biva ocrtana… urezana gotovo u prostranstvo Svemira


 
 

 Uvijek je važno ne dati se krivim strujama. Nekima je ovo posljednji otkucaj, vjerovali ili ne. Oni se sada pripremaju. Oni sada mole. Oni se kaju i Životu pridaju svu svoju bît, svu svoju istinu i svo svoje “ja”. Svetost koja ide dalje i dublje u srž Stvarnosti, biva plodna za sva vremena i gotovo sve vjekove… jer uvijek imamo bar jednog sveca u tom i tom vremenu. To je Blagoslov! To je Nada! Tu počinje Budućnost! 

    Gospodine, mi nismo bili dobri uvijek. Mi nismo zaslužili pogled prema visinama, koliko pogled prema nizinama i ponorima, da bismo istinski došli do pokajanja i kajali se za sve pogreške, kao i iskrivljene slike dane nama samima, Tebi i našim bližnjima. O, koliko puta izgovorimo te riječi: Odlazi od mene, grešan sam čovjek. I kajemo se… i padamo… i trčimo k`o konj… ali Ti, vječna Ljubavi, ne gledaj naše propuste, koliko naša dobra djela i našu vjeru… koju imamo, pa iako je ponekad i sitnija negoli biva gorušičino zrno… smiluj nam se… 

     Tvojoj Majci predajemo ovog trenutka nas čitave… Njezin Veliča… taj divan hvalospjev što nam vječnim večerima Crkva dariva… bio pravim pravcatim modelom kako postupati prema Nebu i prema Zemlji, prema Tebi Gospodine, kao i prema našim bližnjima… Ljubljena Mati Milosti, prigrli nas Žarom Neokaljanog Srca.