Krepost Bogorodice

     Zakoračili smo u jedinstvenu i Novu 2019. godinu. Zakoračili smo u novost Sadašnjosti, koja itekako svoje uporište i svoj temelj ima u Vječnosti. I ono što se u ovim trenucima rađa, ostavlja neizbrisiv trag sred povijesti Spasenja, kao i povijesti čovječanstva… jer ovaj događaj, ova godina… ovaj Blagoslov, udijelio nam je i udjeljuje nam Trojedini Bog po kom, u kom je sve. Ništa ne može uništiti ili obezvrijediti Ljepotu, Mir i Blagoslov koje nam sam Gospodin izobilno pruža. 

      Predragi u Kristu, dok čovječanstvo slavi… razmatram o Kreposti Bogorodice, o svetosti, poniznosti; malenosti i silini ljubavi koju je njegovala i pohranjivala Mati Božja – Bogorodica. Marija, širi Krila Duše svoje i okreće se Duhu Ljubavi… prema Bogu i prema bližnjima… U Njoj jednostavno i jedinstveno prebiva sav Zakon Ljubavi i sva Mudrost Pisma. Ona, bez povrede rodi. Djevom zače, Djevom osta… Istina je Evanđelja… Pisma… Života… 

      Vjerujte dragi ljudi, čovjek teži za pravom hranom… poput djeteta za pravim majčinim mlijekom. Čovjek teži nahraniti dušu svoju, ispuniti svoju čežnju i obasjati svoju ljubav nezaustavljivom Rosom Milosti, koja po samom njemu, teče i krijepi sve one u srcu njegovu. To se upravo sada događa. To se upravo sada ispunjava. S Novom – novost biva i dovršena. S Novim – grijeh se pere. Uz Novo – staro uminu. Po Novom – u Vječnost uranjamo. 

 
 

Krepost_Bogorodice-01

© Ljubav se dijeli posredstvom Božje Blizine, Mirom u duši i sjedinjenjem s Bogom u molitvi


 
 

      Koliko ljudi istinski želi i uspješnu i plodonosnu svoju Novu… Novu Godinu… ? Nema tog čovjeka koji ne poželi i Ljubav u konačnici… gdje dvoje njih postat će jedno. Napušta se staro i prigrljuje se novo. To je znak preobrazbe, kao i znak okreta k onom što svijetli poput svjetionika, te biva putokazom na putu k Vječnosti. Uspješnica se rađa po molitvi. Mir se dobiva pomirenjem. Život Nade biva okrunjen prihvaćanjem Ljepote Nadolazećeg. 

       Preljubljeni, dovoljno je promatrati Mariju, jer razmatrati nad Njenim životom, nad Njenim postupcima… nad Njenim prihvaćanjem sveg životnog… znači pokušaj, kao i korak k pravoj i istinskoj KREPOSTI ŽIVLJENJA. To Marija predstavlja. To nije model ili određena forma. Marija nije korak po pisti! Nije to ugađanje sebi, već uvijek ugađanje onoj Stvarnosti koja se prikazuje i biva uzornom! I upravo tako Marija, umrijevši sebi, poput pšenična zrna, rodila se za Majčinstvo Nebu i Zemlji… jer po Mariji brojni su sveci rođeni, Nebo biva upotpunjeno i Zemlja biva gotovo iznova rođena. 

      Počevši od Evo službenice Gospodnje… Počevši od Neka mi bude… Marija zna kako prihvatiti. Ovdje bih se zaustavio i ukazao na naš veliki problem – bojazan pred prihvaćanjem Volje Božje… posebice u onim trenucima kad Volja Božja nije u skladu s našom, ljudskom voljom. Ali čovječe, otvori srce svoje… otvori dušu svoju… Otvori okrilje nutrine svoje, kako bi mogao reći Neka mi bude, te uroditi plodom u Novoj, Vječnoj i Božjoj godini. 

        Uspješnu, blagoslovljenu i nadasve izobiljem plodonosnu 2019. godinu, od sveg srca vam želimo.