Ma jesi li zadivljen Duhom Svetim?

   Pod Mjesečevim sjajem ostaje trag… trag na Zemlji do kojeg srce tvoje može doći, na koji korak tvoj može stati. I tad van svjetlila grada, van apsolutno svake buke i galame stojiš sam u tišini pod Nebom, s pogledom u visine… s pogledom u sjaj zvijezda.

    I kad ostaješ sam… osjećaš li se malenim ili velikim? Što ti pada na pamet? Kad bi mogao stati pred Njega, onda bi mu uputio ono što mu upućujem u svakoj molitvi: Što je najpotrebnije… Što je najbitnije… Neka se u svemu i vrši… Tvoja sveta Volja…

 
 

zadivljen_Duhom_Svetim-01

© Postanimo sretni s malo blagoslova što se i pred noći zna dogoditi… te s puno Milosti u trenucima bdijenja


 
 

   Kad se kroz rešetke Mira promatra stvarnost te sadašnjosti u kojoj se mi pronalazimo, onda se jasno vidi kako je sve to lijepo, osvijetljeno i bogatstvom različitosti obilježeno… Ali ljepota duše neka vam uvijek bude bitnija od sveg ovog fizičkog, materijalnog i građevinskog u što ste sada uprti pogledom i s čim ste sada zadivljeni.

   Zadivljenost je kratkotrajnog vijeka, kao i sama ispunjenost nečim na dodir. Ali mi kao ljudi možemo nešto dublje osjetiti i dublje doživjeti… i to ne mora biti neka tvorevina koja mora stajati čvrsto i stabilno, koja mora imati svu ljepotu s kojom bi mi bili zadivljeni… Ne… I onda se pitam: Kako biti i ostati zadivljen Duhom Svetim?

 
 

zadivljen_Duhom_Svetim-02

© Duh Sveti tka stvarnost u kojoj se pronalazimo… pa i miris cvijeta plod je trenutka umijeća stvarnosti svježine, topline, ljepote i svete nježnosti…


 
 

      On je Tvorac svega. On je Kreator i vrhunska Inspiracija masu umjetnika i drugih kreativnih ljudi. Bez Njega bi sve bilo tužno, dosadno i jednolično. A s Njim… sve iznova na jedan jedinstven i divan način iznova biva inspirirano, da se možemo s čudom diviti uvijek iznova ponekad čak i jednoj te istoj stvari. To je On! Prepoznaj Ga! Upoznaj Ga… i ostani s Njim!

       Iziđi večeras malo vani… Udahni malo svježeg zraka… Doživi ljepotu Duha te večeri… Ta nije život ni tako bezvrijedan kao što se nekima čini. Dapače, Netko se za sve to itekako Krvlju i Vodom pomučio, a iza Njega slijedi ispunjenje “ispuštenog Daha Života” (usp. Iv 19,30). To što je Krist ostavio… sama je Ljubav koja ima povjerenja u Svoju Vjernost.

 
 

zadivljen_Duhom_Svetim-03

© Prije no očekujući, zazovi… snažno i ponizno… i ako je Volja Božja… Trojedinog Boga… bit će ti po vjeri…


 
 

   Zauvijek neka ostane duša uronjena u Mistiku svetosti Njegove…