Postignuće naše Majke

       Na svečanost Uznesenja Blažene Djevice Marije, papa Franjo rekao je da je Marijino predanje u Nebo, beskrajno veće dostignuće od čovjekovih prvih koraka na Mjesecu.

     „Kad je čovjek zakoračio na Mjesec, izgovorio je frazu koja je postala poznata: “To je jedan mali korak za čovjeka, jedan ogromni skok za čovječanstvo.” “U suštini, čovječanstvo je doseglo povijesni korak, no danas, u Marijinu Uznesenju na Nebo, slavimo beskrajno veće postignuće. Gospa je krenula u Nebo”, rekao je papa Franjo 15. kolovoza. “Ovaj korak male Djevice iz Nazareta bio je golemi skok naprijed čovječanstva”, dodao je papa.

      Govoreći s prozora apostolske palače u Vatikanu hodočasnicima raštrkanima po cijelom Trgu svetog Petra, papa Franjo rekao je da u Marijinoj pretpostavci na Nebo čovjek vidi krajnji životni cilj: „ne dobiti ovdje dolje stvari koje su prolazne, već gornji dom, koji je zauvijek. ”

      Katolici širom svijeta slave blagdan Uznesenja Marijina 15. kolovoza. Blagdan slavi kraj Marijinog zemaljskog života kada ju je Bog, tijelo i dušu, preuzeo u Nebo. „

     Gospa je krenula u Nebo: Ona je tamo odlazila ne samo duhom, već i tijelom, sa svom sobom“, rekao je.

    “Taj Jedan od nas koji živi u tijelu na Nebu daje nam Nadu: razumijemo da smo dragocjeni, suđeni da se ponovo uzdignemo. Bog ne dopušta da naša tijela nestanu u ništa. S Bogom ništa nije izgubljeno.”

    Život Djevice Marije je primjer kako “Gospodin čini čuda s mališanima”, objasnio je papa. Bog djeluje kroz „one koji sami sebi ne vjeruju sjajno, ali koji daju velik prostor Bogu u životu. Povećava Svoju milost onima koji se u Njega uzdaju i podiže ponizne. Marija hvali Boga zbog ovoga”, rekao je.

     Papa Franjo potaknuo je katolike da na blagdan posjete marijansko svetište, preporučujući ljudima u Rimu da posjete baziliku Svete Marije Velike, da se mole pred ikonom Salus Populi Romani, Marijinom zaštitom rimskog naroda.

     Rekao je da je svjedok Djevice Marije podsjetnik da svaki dan hvalimo Boga, kao što je to učinila Majka Božja u svojoj molitvi Magnificat u kojoj je uzviknula: “Moja duša slavi Gospodina.” “Mogli bismo se pitati”, rekao je, „… sjetimo li se hvaliti Boga? Zahvaljujemo li Mu za velike stvari koje čini za nas: za svaki dan koji nam daje zato što nas uvijek voli i oprašta?”

     “Koliko često, umjesto toga, dopuštamo sebi da nas obuzimaju poteškoće i da nas obuzimaju strahovi”, rekao je. “Gospa to ne čini, jer je Boga postavila prvom životnom veličinom.” “Ako se poput Marije sjećamo velikih stvari koje čini Gospodin, ako ih barem jednom dnevno ‘uveličamo’, slavimo Ga, tada napravimo veliki korak naprijed … naša će se srca proširiti, radost će se povećavati,” – rekao je papa Franjo.

      Papa je poželio sretan blagdan Uznesenja svima, posebno bolesnim, osnovnim radnicima i svima koji su sami.

      „Zamolimo Gospu, Nebeska vrata, da Milost započne svaki dan podizanjem pogleda prema Nebu, Bogu, kako bismo mu rekli: “Hvala!”
 
 
Preuzeto od: https://www.catholicnewsagency.com/