Glede Bîti, te filma “Francesco”

    Web stranica Novosti iz Vatikana, objavila je vijest da će danas na Filmskom festivalu u Rimu biti prikazan dokumentarni film pod nazivom Francesco, kojeg je snimio redatelj Evgeny Afineevsky. Ovaj dokumentarac – prema onome što su izvijestile Katolička novinska agencija i Američki magazin – objavljuje nekoliko izjava Jorgea Maria Bergoglia na temu homoseksualnosti.

 
 

“Homoseksualci imaju pravo biti dijelom obitelji. Oni su Božja djeca i imaju pravo na obitelj. Nitko ne smije biti izbačen, niti zbog toga biti unesrećen.”

“Moramo im omogućiti građanski jedinstvo. Tako su legalno pokriveni. Založio sam se za to.”

 
 

    Obratite pažnju: ove riječi jednostavno predstavljaju konačnu provokaciju kojom “ultra-progresivni” dio Hijerarhije želi umjetno izazvati raskol, kao što je to već pokušao učiniti s Postsinodskom pobudnicom Amoris Laetitia, modifikacijom doktrine o smrtnoj kazni, Pan-amazonskom sinodom i prljavom Pachamamom, te Deklaracijom iz Abu Dhabija koju je sada potvrdila i pogoršala enciklika Fratelli Tutti.

      Čini se da Bergoglio drsko pokušava “podići ulog” u krešendu heretičkih potvrda, na takav način da će natjerati zdrav dio Crkve – koji uključuje biskupe, svećenstvo i vjernike – da ga optuže za herezu, kako bi taj zdravi dio Crkve proglasio raskolnikom i “papinim neprijateljem”.

      Jorge Mario Bergoglio pokušava prisiliti neke kardinale i biskupe da se odvoje od zajedništva s njim, dobivajući kao rezultat ne vlastiti stav za herezu, već protjerivanje katolika koji žele ostati vjerni višegodišnjem Učiteljstvu Crkve.

       Ova bi zamka imala svrhu – u pretpostavljenim namjerama Bergoglia i njegovog “čarobnog kruga” – učvršćivanje vlastite moći u crkvi koja bi samo nominalno bila “katolička”, ali u stvarnosti bi bila heretička i raskolnička.

      Ova se obmana temelji na potpori globalističke elite, glavnih medija i LGBT lobija, kojemu mnogo svećenstvo, biskupi i kardinali nisu nepoznati.

    Nadalje, ne zaboravimo da u mnogim narodima postoje zakoni na snazi ​​koji kazneno kažnjavaju svakoga tko sodomiju smatra prijekornim i grešnim ili koji ne odobrava legitimizaciju homoseksualnog “braka” – čak i ako to čine na temelju svojeg Vjerovanja.

       Izjava biskupa protiv Bergoglia o pitanju poput homoseksualnosti mogla bi potencijalno navesti civilnu vlast da ih kazneno goni, uz odobrenje Vatikana.

     Bergoglio bi tako na svojoj strani imao ne samo “duboku crkvu” koju su predstavljali pobunjenici poput oca Jamesa Martina, S.J., i onih koji promoviraju njemački “Sinodalni put”, već i “duboku državu”.

     Nije iznenađujuće što u dokumentarnom filmu postoji i podrška demokratskog kandidata na predstojećim američkim predsjedničkim izborima, uz uznemirujuću osudu politike Trumpove administracije, koja je optužena za razdvajanje obitelji koje žele ući u Sjedinjene Države ilegalno, dok je stvarnost takva da se predsjednik suočava s trgovinom ljudima i trgovinom maloljetnika.

      Dakle, dok je konzervativnim američkim biskupima zabranjeno miješanje u političku raspravu u znak podrške predsjedniku Trumpu, Vatikan si dopušta da se ležerno miješa u izbore u korist svog demokratskog protivnika, u sjedinjenju s cenzurom društvenih i vijesti medija ozbiljne optužbe protiv obitelji Biden.

      Kao katolici pozvani smo stati na stranu onih koji brane život, prirodnu obitelj i nacionalnu suverenost. Mislili smo da je uz nas Kristov namjesnik. Bolno priznajemo da je u ovom epohalnom sukobu onaj koji je trebao voditi Petrovu Barku odlučio stati na stranu Neprijatelja kako bi ga potonuo. Prisjećajući se hrabrosti svetih pontifikata u obrani integriteta vjere i promicanju spasenja duša, može se samo primijetiti: Quantum mutatus ab illis! 

+ Carlo Maria Viganò, nadbiskup
 
 

Preuzeto od: https://www.lifesitenews.com/