Okrepa Dobročinitelja

     Sred one stvarnosti kamo se pronalazilo Srce Sina i Ljubav Oca, vidimo tako silnu potrebu čovječanstva za Bogom. To tada, vraća me ovom sada… gladnom i žednom… ma tako potrebitom čovječanstvu Živog Boga – Žive Riječi i Žive Okrepe. 

    Stoji zapisano da su se gotovo bacali na Nj od silne potrebe, čežnje, vapaja… kako bi bili spašeni, pa su čak i nečisti duhovi prokazivali Jedinorođenca kako bi Ga, što prije, duboko sam uvjeren uhvatili u zamku… izdali… uništili… No, Sin Božji to jasno uvidjevši na jedinstven način predaje Ocu. 

     Gdje smo mi u cijeloj toj priči… ? Gdje mi sebe možemo tu pronaći? Iz koje okolice potječe tvoje srce? Po kojoj potrebi žeđaš za Sinom Ozdraviteljem i Iscjeliteljem? 

     Danas, o, kako su danas… mnogi, mnogi željni senzacije i ovog ili onog ozdravitelja ili iscjelitelja… no, Isus – Put, Istina i Život, čuda može učiniti ako su za naše istinsko dobro, kao i za naš dublji odnos s Njim. Obrati se Sinu Vječnosti sred zagovora sv. Franje Saleškog, biskupa… čiji spomen upravo danas slavimo… 

     Zanimljivo je kako je taj veliki svetac znao odgovoriti potrebama svog vremena, ali i za ovo vrijeme danas možemo jasno iščitati kako se pred Sinom Vječnosti odnositi. Utecite se i Majci Božjoj, jer pred Sinom Njeni Koraci kroče… Njene Stope se urezuju… Njena molitva ide… 

      Bez zagovornika… kako doći k Nebu?! Dakle, važno je uočiti tu malenu lađicu… koju je Isus zamolio od učenika, da bude pripravna… A ti zamoli svog sveca da se već sad uz Isusa sred lađice ovog dana i tvoje srce i duša; i tvoja potreba i život… mogu pronaći.