Ne budi nevjeran

     Pred sam blagdan sv. Tome, apostola… želim podijeliti s vama misao koja mi navire… misao koja se tiče VJERE – temeljne i bitne stavke sred življenja vlastite vjeroispovijesti. O, kako je danas potrebno imati čvrstu i nepokolebljivu vjeru. 

     Predragi sinovi i kćeri Oca nebeskog, po Riječi sv. Pisma želim utkati u stvarnost ovog dana riječi: Ne budi nevjeran. Koliko toga učinjenog kroz povijest samo vlastita života možemo nasloviti pod Milost… koja je sami Dar… iskaz same Ljubavi… 

     Gospodin ti pruža sve. Gospodin ti daje mogućnost gotovo opipati sve… sve bitno za tvoje dobro, kao i za Spasenje tebe i bližnjih… ali isto tako kaže: Blaženi koji ne vidješe, a vjeruju. Upravo ovo, vraća nas na naslov teme… u samu stvarnost u kojoj čovjek ili vlastitom krivicom ili suodgovornošću drugih upada u zamku nevjere. Često ta nevjera okrnjuje i oduzima Ljepotu Blizine… i upravo stoga, tako željno naglašavam, riječi Izabranika: Mir vama. 

     To je itekako potrebno međuljudskim odnosima ovog vremena, a još više odnosu čovjeka sa samim sobom. Već sada uzvjeruj! Već sada opipavši izvrši potpuno predanje! Već sada!