Mirom Jedinorođenca

    O, predraga braćo i sestre… O, predragi u Istini Riječi svetog evanđelja (Lk 10, 1-12) što vam danas progovara, što vam danas na osobit način šalje važnu i značajnu poruku po Kristu, Sinu Božjemu, upućenu ovog puta ne samo sedamdeset dvojici, već i svakom pojedincu, svakom radniku kojem danas biva upućeno: … vrijedan je radnik svoje plaće. 

     Da, predragi… odredi Gospodin drugih sedamdeset dvojicu učenika… i to po dva pred sobom… Što to znači? Ma to znači da je Krist imao važnu poruku… ne samo za Jeruzalem, ne samo za Galileju… već i za tebe i za tvoj dom i tvoju (nad)biskupiju. Ali, Gospodin ne samo da ima važnu poruku, već On potiče Svoje učenike na jasno i učinkovito djelovanje. Ljudi dragi, djelovati je važno… Itekako važno… 

     Mirom Jedinorođenca samo su učenici mogli biti potaknuti na poslušnost, kao i na svetost same poniznosti, da bi mogli djelovati posredstvom svete Mudrosti pred mnogima, te završiti svoj vlastiti životni put pročišćeno, ponosno, dostojanstveno i sveto. Stoga, predragi, uzmimo ih za uzor života, te ih nasljedujmo u toj malenosti… 

     Uvijek težiti prema Ocu… uvijek težiti prema Nebu… bio je model poslanja Isusa Krista, te samim tim i Njegovih učenika. Ljubiti i praštati… Slušati i vršiti… Moliti i ljubiti… uistinu zavrijedi u svakom pogledu pred Nebom Istine. 

     Stoga, predragi, neka nas Ljubav Sina vodi k Cilju – svetosti same Vječnosti. Mirom Jedinorođenca ostanimo u Ljubavi utvrđeni.