Iziđite Mu u susret

    Predraga braćo i sestre, preljubljeni u Istini… 

    današnje evanđelje dana (Mt 25, 1-13) nam progovara o stvarnosti postupka mudrih i ludih djevica. Ljepota ovog evanđelja nam upravo ukazuje na bît bdijenja. To je tako važno u ovom vremenu, jer Božje Svjetlo Istine ostaje upravo s onim mudro zatečenim svetostima, iza kojih se krije jasnoća pogleda i svetost istinskog prianjanja uz Božje. 

    Zamislite nemarnosti koja se događa sred stvarnosti onih života koji od drugih traže, a nisu toliko spremni dati od svoje vlastitosti. Zamislite kako je teško u ovom vremenu posredovati sred istine evanđelja, te na jasan način definirati istinitost potrebe koja se može kriti ili ne kriti u nutrini stvarnosti pojedinca. 

      Činjenica jest da slavimo blagdan sv. Terezije Benedikte od Križa, koja biva na današnji dan umorena u plinskoj komori i to od strane nacističkih zlotvora… O, predragi kako je to mudra djevica koja je hrabro i odvažno slijedila primjer upravo svetosti same Mudrosti Križa koja se tad` jasno očitovala i došla do izražaja pred neprijateljima istog… 

     Iziđite Mu u susret sa zapaljenim svjetiljkama ljubavi, mira i pažnje što možete gajiti tijekom života i prema Bogu i prema bližnjima. Iziđite Mu u susret s molitvama u srcu i na usnama, s žarom Duha, istinitosti pogleda, te samim sebedarjem koje nikog ne uništava. Iziđite Mu u susret bez srama, jer znate tko je vaš Zaručnik! 

     Neka vam se raskrile srca i otvore duše… uzdrhta duh i zastane pamet… sred mistike koja izvire iz Vječnosti Spasenja, a ubrana ploda bješe s Krvava Križa puna Ljubavi i Skrovitosti sred Golgote…