Srce Mučenika

     Otvorite oči. Pogledajte malo dublje na svu stvarnost koja vas okružuje. Otvorite srce svoje. Nije sve tako golo, perverzno ili pak uništeno i ubijeno… ne… I ako jest, ono se tek rađa. Kako? Pitate se: Kako? Bog vam od ovog dana to želi pokazati na Svoj Originalan način. Trudi se i ne daj se smesti! Trudi se dušo moja… još više predati, još više moliti, još više izgarati… sve dok ne dođe sveti Odgovor… na sva dvoumljenja, pitanja i nedoumice… Trudi se, jer Srce Mučenika još kuca za duše željne apsolutnog predanja. 

      Uz Krv koja teče i teče, kapi svete Vode su velike, a to su Suze Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetoga. Tri Kapi koje daju ovom svijetu Križ i Spasenje, jer nisu sebične… Ostavljajući prostor za obraćenje, Gospodin želi svakoj duši udijeliti novu priliku. A mene srce boli kad znam da sam i sam toliko slab za sve te stvari pohvatati koncem povezati. Kako li se danas mladić predao olakoj ljubavi. On to želi odmah. On to želi sad. On ne razmišlja o posljedicama, o savjesti… jer je njemu zadovoljstvo samog sebe na prvom mjestu. 

      Uz Srce ide Intima. Ali što je to Intima? Postoji li Božja Intima ili sve mora biti javno? Dakako da postoji. Ježim se od Milosti i promišljanja na Nju, jer nitko neće imati priliku promatrati Boga onog trenutka kad se tvoje oči budu stapale s Njegovim i kad se tvoje srce bude topilo i krvlju i vodom uz Njegovo Srce. Ima li zornijeg prizora Intime doli je ovaj? Neuništiv Prizor kao da treba čekati i to jako strpljivo desetljećima, ako ne i stoljeće, jer neki sad tek… u devedesetoj pored rođendana i dana življenja proživljavaju svoje pravo pročišćenje u Vjeri… u Nadi… za Blagoslov Zajedništva i Zagrljaja.

 
 

srce_mucenika-01

opis fotografije: nasljedujući Krista, Patnja i Smrt su postale sestrice po Krvi koju su slijedili životom i ljubavi (© dreamstime)


 
 

      Ne treba gledati ni Prošlost, jer Sadašnjost sve pruža, poput klika na enter… otvara ti se sve… možeš vidjeti sve… možeš doprijeti do Dubine dubina, a isto tako možeš se tek zadržati na nekoj površini… Sve ovisi što tražiš i čim ti biće postaje zadovoljno. Samo… žalosno je što tek rijetki žele dati prostora u svom životu za prave ljude i one koji im žele postati istinski prijatelji, jer pokvarili su vid promatrajući puno svakakvih nepotrebnih scena. Da… Molitva može pomoći. Molitva može spasiti situaciju. 

       Primite Palmin Vijenac kao Krunu Mučeništva svi vi koji sada u ovom trenutku dajete svoj život u Povijesti Trenutka za Svjedočanstvo Vjere i odanost Nadi. Vaši ubodi, rane, krv… apsolutno sve što odiše bolom koju ste primili i prihvatili kao dragocjenost Patnje, a predali Ljubavi Krvlju natopljenoj… vam pružaju Ulaz u Odaje Mira. Tu pronađite svoj spokoj i svoje blagostanje. Tu pronađite Milost koja vas je pohodila. Nježna je Utjeha Oca kad vas nije mogla ostaviti samima u tim trenucima. 

        A nama… oprostite što griješimo… i što smo slabi nositi se Križem, a prihvatiti Božju Volju…