Otkriti Lice Sina

      Prije nego li nastavim s daljnjim molitvenim susretom sa Svojim Gospodinom, Isusom… ova misao mi je “pala na pamet”, pa bi ju rado volio podijeliti s vama. Otkriti Lice Sina – misao je u kojoj želim i vas potaknuti na Otkrivanje Novog… Krepkog… Želim i vas potaknuti da čeznete pristupiti Onom čije Lice sve govori, a On biva spreman sve učiniti za nas i naše dobro. 

    Prvo što primjećujem po Dobroti cijele ove stvarnosti jest netko tko me dovodi do tih Vrata. Vrata ovdje ne predstavljaju ništa drugo doli finu pregradnu stvarnost pred kojom se često pronalazimo. Mi dođemo do tih Vrata, ali kao da se ne usudimo učiniti baš taj jedan korak s kojim mogu prvo primijetiti upravo ono što se na njima nalazi, a samim tim pristupiti Blizini… jer Blizina obuhvaća… Blizina osvaja…

       Krenimo od naših početaka hodanja. Krenimo od početaka upoznavanja našeg odnosa s duhovnim. Krenimo od početaka divnog odnosa s našim bližnjima… odnosa koji su nas usmjeravali i upućivali na prave vrijednosti. Od trenutaka kad smo se zdravi igrali i hodali; padali i dizali se sa zemlje. 

      Uvijek kroz život prolazimo školom. Svjesni smo toga? Škola ova – škola ona. To nas uči. Kroz strpljenje i odgoj… to nas uči. Molim Gospodina, ovog trenutka, da dobro prođemo učenje u Školi Božje Razboritosti. Potrebno je učiti. Kvalitetno učiti. I čitati, ali još više… učiti. Ne bi volio da padamo, jer tad` nije ugodan osjećaj… Pad na ispitu, nikako ugodan. 

 
 

Otkriti Lice Sina - 01

© Sin svete Vječnosti, učio je sred sveta Djetinjstva i od sv. Josipa Pravednog, te Blažene Djevice Marije… Učio je i itekako poslušno i ponizno vršio zadaće Neba i Zemlje


 
 

       Kako je lijepa jednostavnost vrata koja su uvijek spremna biti otvorena za nas! Malo je takvih vrata danas, a Nebo uči tome… Nebo odgaja da vrata naša uvijek budu otvorena za naše bližnje, njihove potrebe, njihove životne situacije, jer lako je doći danas do ukrasnih, zatvorenih vrata, ali doći do pravih vrata koja su spremna u točan trenutak potrebe biti otvorena teže je no hodati beskućniku hladnoćom. 

        Budi miroljubiv. Budi dobar. Ako te netko traži za nekakav savjet… pa ti si tu postavljen da mu pomogneš, a ne da mu odnemogneš. Ti si tu… brate moj i sestro… da budan/budna budeš jer nikad ne znaš časa, jer nikad ne znaš vremena kad će Ona Vrata tebi biti potrebna za otvaranje. A život je izazov… danas ja u potrebi, ali ne Vječno… sutra ti u potrebi, ali opet ne Vječno… Vječno samo pred Bogom!  

        Lice Sina… toliki sveci su imali prilike već za svog ovozemaljskog života promatrati. Što im je ono doprinijelo u život? Sigurno puno više zadovoljstva, mira, a da ne kažem blagoslova, negoli smo mi imali prilike uživati u najljepšoj ugodi koju nam svijet donosi. To je istina Mudrosti koja već sad nanovo poziva na otvaranje i otkrivanje Vrata iza kojih vidimo Lice Sina… 

      Ništa novo, a tako aktualno…