Devetnica Kristovu Licu

Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Devetnica Kristovu Licu

12 kol @ 00:00 - 23:59

Devetnica KL

– Bože, u pomoć mi priteci.
– Gospodine, pohiti da mi pomogneš.

Slava Ocu…
 

  Oče naš…
  Zdravo Marijo…
  Slava Ocu…
 
 

    1. O, slatko Lice Isusovo, koje si s beskrajnom ljupkošću gledao pastire u štalici u Betlehemu i svete kraljeve koji su došli pokloniti Ti se, blago pogledaj i moju dušu koja se pred Tobom baca na koljena, slavi Te i zahvaljuje Ti. Usliši moju molitvu koju Ti upućujem (izreći nakanu)

     Slava Ocu…

    2. O, slatko Lice Isusovo, koje si se potreslo pred ljudskim nedaćama, obrisao si suze ožalošćenima, bolesne liječio… Pogledaj blagonaklono na bijede moje duše i tjelesne slabosti koje me muče. Zbog suza koje si prolio, učvrsti me u dobru, oslobodi me od zla i udijeli milost za koju Te molim.

    Slava Ocu…

    3. Milosrdno Lice Isusovo, koje si došlo u ovu suznu Dolinu i toliko suosjećalo s našim slabostima, da si se nazvao Liječnikom bolesnih, Dobrim Pastirom zalutalih, ne dopusti da me Sotona nadvlada, čuvaj me svojim Pogledom i daj da budem među onim dušama koje su Ti na utjehu. 

    Slava Ocu…    

    4. Presveto Lice Isusovo, dostojno Slave i Ljubavi, zasjalo božanstvom na Gori Taboru, krvlju obliveno u Getsemanskom vrtu, a prekriveno pljuvačkom i udarcima u Muci, svrni na mene Svoj Milosrdni Pogled kojim si pogledao raskajanog razbojnika. Daj da shvatim božansku Mudrost skrivenu u Poniznosti i Ljubavi. 

    Slava Ocu… 

    5. Božansko Lice Isusovo, natopljeno Krvlju, napojeno octom… U Muci prije smrti, kazao si: »Žedan sam!«; Lice preljubljeno od Svoje Majke u Njenom naručju pod Križem… Lice zauvijek proslavljeno kod Uskrsnuća, sačuvaj uvijek Tvoju blagoslovljenu Žeđ Ljubavi prema meni i mojim dragima. Po Marijinim Rukama, milostivo primi moje molitve i usliši me u mojoj potrebi.

    Slava Ocu… 

 

– Blagoslivljajmo Gospodina!
– Bogu hvala.

 
 
Izvor: 

  1. P. Miljenko Sušac s.m.m. – misionar montfortanac, „Pobožnost Imenu, Glavi i Licu Isusovu”, Apostolatski centar »SAV TVOJ«, 2007. 

Detalji

Datum:
12 kol
Vrijeme:
00:00 - 23:59
Događaj Category: