Blagostanje Vjere

Evandjelje_17-09
 
 

Kratko promišljanje na temelju Evanđelja

 

       Predraga braćo i sestre… 

     vrijednost koju ima svatko od nas jest mogućnost ući u Svetost i Blagostanje Vjere. Nije lagan proces kad se uzmu u vid sve spletke, sve zamke Neprijatelja… sav krš i lom koji nastaje posljedicom grijeha… Ma gotovo mučenje… ali je jednostavno… Molitva, post… Ispovijed, Euharistija… Ustrajnost…

       Stvarnost sred življenja koju nam ovo Evanđelje dana svjedoči jest želja mnogih: da im ozdravi njihov bližnji u potrebi. I Isus će to učiniti… bilo preko satnika, poslanika ili nekog drugog… jer Savršena Ljubav čini, ljubi… ljubeći djeluje, ali i djelujući ljubi… Punina Zakona jest Ljubav. 

       Bog koji je Ljubav, sigurno je jako dobro znao kakav je Izrael u svojoj biti… i zamislite ni u Izraelu da Isus ne nađe tolike vjere… svetost je Spoznaje i stvarnost Križa kroz što je Isus prolazio.

      Nama ostaje molitva. Nama ostaje vjera… Nama ostaje ispisan svitak… Hrana za svu Vječnost… Kušajte i vidite… O, Dobar li je Gospodin

 
 

Trenutak molitve

 

      Predragi Sine Ljubavi, po ovom trenutku molitve i vapaja… želimo Ti prikazati stvarnost svoje Vjere. Slaba je i jako malena; krhka i gotovo potpuno nemoćna. Gospodine, jako smo sumnjičavi i teško nam se do kraja predati Tebi, jer kalkuliramo, jer sumnjičimo, jer ne vjerujemo. Slabo smo… i k`o voćka sa stabla brzo padamo sred danih obećanja… posebice onih prilikom sakramenta sv. Ispovijedi. Molim Te Gospodine, molim Te Nebo Ljubavi da se istinski i uistinu umnoži naša vjera. Sred čitava Neba, za Blagoslov Dana kojeg si Ti udijelio… te ljubav prema bližnjima i potrebitima… umnoži nam Vjeru.