Bit služenja

     Predragi u Kristu, ovo prekrasno Evanđelje stavlja nam za uzor jedno dijete… dijete koje sam Gospodin Isus uzme, postavi ga posred… te ga zagrli. O, veličanstvene li Jednostavnosti u stvarnosti živuće postojanosti i danas. 

       Kako služiti? Kako oživjeti bit svetog služenja? O, predragi… pokušajte sve danas činiti po Mudrosti, Ljubavi i nadasve Jednostavnosti… To je ono Božje i po tom možemo primijetiti i dijete i malene i skrovite i ponizne duše… potrebita srca, kao i ljubavi. 

       Bit služenja pokazuje i naš sv. Padre Pio, kojeg se danas spominjemo. Život njegova služenja je bio pravo i istinsko poslanje, očitovano u njegovoj djelatnosti i vidljivo i po biljezima njegova života. 

       O, predragi, nama nije boriti se za prvo ili drugo mjesto… već nam je biti najmanjima… još više po uzoru Blažene Djevice Marije. O, kako ju je Bog uvidio i vjekovima predodredio za Majku Poniznosti, služenja i Ljubavi… 

       Zaživimo međusobno služenje… bit svetog služenja… Zaživimo vjernost bližnjima… Zaživimo stvarnost svetosti Zapovijedi Ljubavi…