Poruka Angelusa: Uz bol i vjeru

Poruka Angelusa: Uz bol i vjeru

    Prije same euharistijske proslave, pozdravljam i zahvaljujem svima vama koji ste došli štovati nove svece. 

     Pozdravljam sve kardinale, biskupe, svećenike, posvećene osobe, osobito misionare sv. Karla Boromejskog, te salezijansku braću koadjutore.

     Pun zahvalnosti, pozdravljam sve službene delegacije.

    Danas u Fabrianu, Maria Costanza Panas, članica kapucinskih klarisa, bit će beatificirana. Živjela je u samostanu u Fabrianu od 1917. do 1963. kad se preselila na Nebesa. Svakog je uistinu dočekala s toplom dobrodošlicom u samostanu, dajući ljudima dašak samopouzdanja. Bivajući jako bolesnom u svojim posljednjim godinama, prikazivala je svoju patnju za Drugi vatikanski sabor, čija je šezdeseta godišnjica otvaranja prekosutra. Neka nam bl. Maria Constanza pomogne uvijek vjerovati u Boga, te da budemo otvoreni prema drugima.

    Sjećajući se početka koncila prije šezdeset godina, ne smijemo zaboraviti  opasnost nuklearnog rata koji je u to vrijeme razarao svijet. Zašto ne učimo iz povijesti? Čak i u to vrijeme, dolazilo je to velikih tenzija i sukoba, ali put mira je odabran. U Bibliji piše:„ Ovako govori Gospodin: »Stanite na negdašnje putove, raspitajte se za iskonske staze: Koji put vodi k dobru? Njime pođite i naći ćete spokoj dušama svojim! Al’ oni rekoše: ‘Ne idemo!” (Jr 6,16).

    Uvjeravam vas da se molim za sve žrtve ludog nasilja u Tajlandu prije tri dana. Uz duboku emociju, povjeravam njihove živote Gospodinu, posebno malu dječicu i njihove obitelji.

    A sada se pomolimo Gospi, kako bi nam pomogla svjedočiti Evanđelje, proživljeno primjerom svetaca.

 
 
Izvor: 

  1. https://www.vatican.va/