Vrata Života

      Preljubljeni u Istini svete Mudrosti, te dragi dionici same Vječnosti, 

danas na osobit način promišljamo o Riječi koja sred apostolata evanđeliste Ivana (Iv 10, 1-10) progovara istinito, ljupko i mudro. 

      Za kradljivce i razbojnike biva rečeno kako su svi došli prije samog Krista i oni nisu bili spasonosna okrepa, koje su istiniti u Gospodinu bili željni. Ma čak i u našem životu, sred tehnologije i svih živih lažnih “izazova” možemo ih uočiti… možemo ih uvidjeti i jasno ukloniti, željom i Voljom Božjom. 

     Velika nam je Riječ darovana. Velika Mudrost Te Riječi biva. Za čim mi to čeznemo? Na kojem smo mjestu ostavili prostora za Kristove riječi? Kako Tu Riječ doživljavam, jer u konačnici to nije samo riječ, već uz Tu Riječ stoji kristalno jasni Život i to Onog koji je bio raspet, umro i uskrsnuo… Riječ Ljubavi i Janjeta Milosti… 

     … i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti. – zamislite tog bogatstva s Kristom… s Kristom koji je Vrata Života… Vrata svete Vječnosti… Ljudi dragi, pokušajte se u Tu Riječ zaljubiti. Pokušajte Ju srcem promatrati i s Njom ovog dana i uvijeke stopljeno i zaljubljeno živjeti.

     … da ukrade, zakolje i pogubi. – dolazi zločinac i kradljivac. On dolazi da usmrti ono što vrijedi i da ubije ono što je Kristovo. On dolazi da posijano umrtvi i da razori sve dobro. On dolazi da do temelja uništava i da za sobom ostavlja polje smrti… Prepoznajete li ga? Kakav je to lukavi zločinac… Kako je to mudra lija i prepredena beštija… 

      Samo s euharistijskim Otajstvom i snažnom voljom uz Volju Neba, Boga Živoga, moći ćete ga svezati i nadvladati… Ohrabrite se i ne dopustite si izgubiti iz vidika vlastita srca Onog koji u izobilju dariva.